ΤΟΠΙΚΑ

Αντιπαράθεση Βόλου – Ν. Ιωνίας για τα αδέσποτα

αντιπαράθεση-βόλου-ν-ιωνίας-για-τα-α-851206

«Ανενημέρωτους» χαρακτήρισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρήστος Τσαμπρινός τους δημοτικούς συμβούλους της Νέας Ιωνίας αναφορικά με τις κατηγορίες που ακούστηκαν από το Σώμα στη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης για την απουσία του Δήμου Βόλου από την διαδημοτική συνεργασία που ξεκίνησε ο Δήμος Νέας Ιωνίας με πέντε περιφερειακούς δήμους για το πρόγραμμα περισυλλογής και προστασίας αδέσποτων ζώων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αλίκη Φωτιάδου

Ο Χρήστος Τσαμπρινός μάλιστα επικαλέστηκε και δύο έγγραφα, τα οποία και έστειλε από τον Απρίλιο στο Δήμο Νέας Ιωνίας χωρίς ποτέ να πάρει απάντηση.

Συγκεκριμένα στις 13 Απριλίου εστάλη από το Δήμο Βόλου υπόψη του κ. Λαμπρινίδη έγγραφο στο οποίο ζητούνταν να κατατεθεί από το δήμο Νέας Ιωνίας οικονομική προσφορά για την εκδήλωση ενδιαφέροντος με σκοπό τη μίσθωση δημοτικού καταφυγίου αδέσποτων σκύλων.

Στο εν λόγω έγγραφο αναφέρεται πως μετά από επαφές με το τμήμα αδέσποτων ζώων του δήμου Νέας Ιωνίας ο Δήμος Βόλου είχε την πρόθεση να μισθώσει καταφύγιο δυναμικότητας τουλάχιστον 16 σκύλων εντός του Νομού Μαγνησίας το οποίο να διαθέτει άδεια λειτουργίας.

Η μίσθωση όπως αναφέρεται στο έγγραφο θα ήταν για ένα έτος, ενώ ζητούνταν από το δήμο Νέας Ιωνίας να ενημερωθεί ο δήμος Βόλου για το συνολικό κόστος ανάληψης της εργασίας από μέρους του δήμου Νέας Ιωνίας συμπεριλαμβανομένων και το τίμημα περισυλλογής των αδέσποτων ζώων, τη μεταφορά τους στους συμβεβλημένους κτηνίατρους, τη στείρωση, τον εμβολιασμό, την αποπαρασίτωση, τη σήμανση, την τυχόν απαιτούμενη θεραπεία τους, τα περιλαίμια σήμανσης και την αγωγή αποθεραπείας από τη στείρωση. Από το δήμο ζητούνταν να υπολογιστεί το κόστος για 300 ζώα σε ένα χρόνο.

Στις 29 Απριλίου λοιπόν ο κ. Τσαμπρινός με δεύτερο έγγραφο του προς το δήμο Νέας Ιωνίας αναφέρει πως «έχουν παρέλθει 15 ημέρες από την σχετική επιστολή για συνεργασία με το κυνοκομείο και δεν έχουμε καμία απάντηση», ενώ ζητούνταν απάντηση το συντομότερο δυνατό.

«Έχουμε κάνει δύο επιστολές και δεν έχουμε πάρει ποτέ καμία απάντηση. Επιζητούσαμε λοιπόν την συνεργασία και η μη συνεργασία δεν οφείλεται σε εμάς αλλά κατά αποκλειστικότητα στο δήμο Νέας Ιωνίας», επισήμανε σχετικά ο κ. Τσαμπρινός.

Ο ίδιος ανέφερε ότι «εμείς ζητήσαμε προσφορά από τη Νέα Ιωνία ενώ εδώ και χρόνια συνεργαζόμαστε με ιδιώτη αλλά δυστυχώς δεν εξαρτάται από εμάς». Μάλιστα δεν παρέλειψε να τονίσει ότι το ζήτημα των αδέσποτων ζώων είναι σύνθετο και χρειάζονται συγκεκριμένες στρατηγικές και στόχοι, καθώς το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται μόνο με τις στειρώσεις.

Από την πλευρά του ο κ. Λαμπρινίδης ανέφερε πως ποτέ δεν εκφράστηκε άσχημα για την πολιτική που ακολουθεί ο Δήμος Βόλου στο ζήτημα των αδέσποτων και επισήμανε ότι «σέβομαι την απόφαση του δήμου Βόλου και ο κάθε δήμος έχει δικαίωμα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων με όποιο τρόπο θέλει».

Ο ίδιος ερωτηθείς για ποιο λόγο δεν δόθηκε ποτέ απάντηση στο αίτημα του δήμου Βόλου τόνισε ότι «εκτιμούμαι ότι δεν μπορεί να γίνει ταυτόχρονα η περισυλλογή των αδέσποτων σε συνεργασία με ιδιώτη και με εμάς, το δημόσιο» χωρίς να δώσει περισσότερες εξηγήσεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου