ΤΟΠΙΚΑ

Ελλάς, το μεγαλείο σου…

ελλάς-το-μεγαλείο-σου-851206

Παρά το πλήθος δικαιολογητικών που συγκέντρωσαν οι γονείς του και κατέθεσαν στο στρατολογικό γραφείο, κλήθηκαν πριν από ημέρες να προβούν στην ίδια διαδικασία, όταν απεστάλη χαρτί κατάταξής του, με το οποίο καλούνταν να παρουσιαστεί στην Καλαμάτα.
Τα δικαιολογητικά κατατέθηκαν εκ νέου στη Στρατολογία, η οποία τους ενημέρωσε ότι έπρεπε να μεταβούν στο Στρατόπεδο Γεωργούλα μαζί με τον 19χρονο για να πληροφορηθούν για τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν.
Παρά την ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση του νεαρού, οι γονείς τους τον μετέφεραν στο «Γεωργούλα», όπου τους ενημέρωσαν ότι κακώς το παιδί μετακινήθηκε, αφού σε αυτές τις περιπτώσεις επισκέπτεται επιτροπή το σπίτι.
Την ταλαιπωρία την είχαν ήδη υποστεί και οι ίδιοι και ο 19χρονος γιος τους. Έσφαλαν, όμως, όταν θεώρησαν ότι είχε λήξει… Με άλλο έγγραφο ο 19χρονος κλήθηκε να περάσει από Επιτροπή του 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείο, στη Λάρισα, την ερχόμενη Πέμπτη.
Για τους γονείς του νεαρού ξεπεράστηκε κάθε όριο υπομονής. «Λες και κρύβουμε το παιδί μας από το Στρατό. Μακάρι να μπορούσε να υπηρετήσει. Είναι απαράδεκτο ότι έχει συμβεί και συνεχίζεται», έλεγε αναστατωμένος και οργισμένος από τη γραφειοκρατία ο πατέρας του 19χρονου Θεόδωρος Στέλλος.
Το θέμα απασχόλησε τη χθεσινή συνεδρίαση του συλλόγου γονέων ατόμων με αναπηρίες. Η πρόεδρος του συλλόγου Ράνια Καρανικόλα δήλωσε ότι πρόκειται για καταστάσεις αδύνατο να κατανοηθούν.
«Το παιδί και οι γονείς του υπόκεινται σε μια απίστευτη ταλαιπωρία, έρχονται αντιμέτωποι με το «τέρας» της γραφειοκρατίας. Με τόσα χαρτιά από δημόσια νοσοκομεία, που αποδεικνύουν τα ειδικά προβλήματα που αντιμετωπίζει πρέπει τώρα να μετακινηθεί στη Λάρισα να περάσει από επιτροπή. Είναι απίστευτα όσα συμβαίνουν», τόνισε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου