ΤΟΠΙΚΑ

Συναυλία του Μανώλη Μητσιά

συναυλία-του-μανώλη-μητσιά-851206

Αγαπημένες δημιουργίες θα ερμηνεύσει ο δημοφιλής Μανώλης Μητσιάς στην συναυλία που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 26 Αυγούστου στις 9 το βράδυ, στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νέας Ιωνίας. Ο Μανώλης Μητσιάς είναι ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους ερμηνευτές μας και ο μοναδικός Έλληνας τραγουδιστής με τόσο ευρύ ρεπερτόριο, αφού είχε την τύχη να του εμπιστευτούν τα αριστουργήματά τους οι μεγαλύτεροι συνθέτες και ποιητές της χώρας μας. Φέτος γιορτάζει τα 40 χρόνια καριέρας και η συναυλία αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για τους δημότες μας ν’ απολαύσουν τις καλύτερες στιγμές μιας μοναδικής πορείας στην ποιοτική μουσική. Ανήκει αναμφίβολα στους ελάχιστους τραγουδιστές που διαθέτουν το χάρισμα αφενός να συνυπογράφει με την ερμηνεία του ένα τραγούδι και αφετέρου να διεκδικεί για τη μουσική του παρακαταθήκη τα μέγιστα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Τα 40 χρόνια του στο τραγούδι συμπίπτουν με το καινούριο δισκογραφικό του εγχείρημα που φέρει τον τίτλο «Ένα τσιγάρο κι ένας ψεύτης».
Στο νέο του cd ««Ένα τσιγάρο κι ένας ψεύτης», ο Μανώλης Μητσιάς διαφοροποιείται από τη μέχρι τώρα δισκογραφία του ως προς το εξής: είναι η πρώτη φορά που τολμά ένα πολυσυλλεκτικό δίσκο. Μετά από μια μακρά περίοδο αναζήτησης υλικού, παρουσιάζει 16 νέα τραγούδια διαφόρων δημιουργών, τα οποία κινούνται σε δρόμους λαϊκούς. Αυτούς που ο Μανώλης Μητσιάς υπηρετεί με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια. Ο Θάνος Μικρούτσικος, Λίνος Κόκοτος, ο Μίλτος Σελλάς, ο Μιχάλης Τούμπουρος, ο Kiki Lesendric, o Μανώλης Ανδρουλιδάκης μελοποίησαν στίχους των Κώστα Καρτελιά, Λίνας Δημοπούλου, Κώστα Λαχά, Κυριάκου Ντούμου, Μιχάλη Γελασάκη, Δημήτρη Μπρούχου, Βασίλη Κανιάρη. Δύο τραγούδια υπογράφει η Χάρις Τσεκούρα και ένα ο Σπύρος Ρασσιάς, ενώ το τραγούδι «Βάλσαμο τραγούδι» έγραψε ο ίδιος ο Μανώλης Μητσιάς.
Στο cd περιλαμβάνεται επίσης μια διαφορετική εκτέλεση του υπέροχου τραγουδιού του Στάυρου Ξαρχάκου και του Κώστα Κινδύνη «Χαμένος ήχος».
Τη μουσική επιμέλεια υπογράφει ο Γιάννης Σπάθας, ενώ η διεύθυνση παραγωγής είναι του Γιώργου Μακράκη. Εισιτήρια για την αποψινή συναυλία προπωλούνται στα δισκοπωλεία “classic”, «Ζυγός» και στο video club Casablanca. Η τιμή εισόδου είναι 15 ευρώ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου