ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στη Ζαγορά

ανοιχτό-πανεπιστήμιο-στη-ζαγορά-851206

Φιλόδοξες προοπτικές, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η δημιουργία θερινού ανοιχτού Πανεπιστήμιου, διαγράφονται για τον Δήμο Ζαγοράς μέσω του μνημονίου συνεργασίας που έχει διαμορφωθεί με το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Το πρόσφατο αφιέρωμα τιμής στην μνήμη του Αλέξανδρου Πάντου αποτέλεσε ουσιαστικά την αφετηρία της συνεργασίας που δρομολογείται μεταξύ του Δήμου Ζαγοράς και του Πάντειου Πανεπιστημίου, η οποία ενδέχεται να είναι τριμερής, με την συμμετοχή και άλλου συναφούς φορέα. Το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης που ήδη βρίσκεται σε διαδικασία επεξεργασίας από ειδικούς. προκειμένου να υπογραφεί, περιλαμβάνει σειρά δράσεων, όπως η δημιουργία θερινού ανοιχτού Πανεπιστημίου, αλλά και ραδιοφωνικού σταθμού στον Δήμο Ζαγοράς σε συνάρτηση με τη διοργάνωση εκδηλώσεων πολιτιστικού χαρακτήρα.
Η προχθεσινή εκδήλωση που «φιλοξενήθηκε» στην αίθουσα της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ζαγοράς, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει δημιουργηθεί με το Πάντειο Πανεπιστήμιο και «με μια προγραμματική σύμβαση που έχουμε συνάψει θα συνεργαστούμε στο μέλλον προκειμένου να υλοποιήσουμε δράσεις στο Δήμο μας που σχετίζονται με τον πολιτισμό και τις επιστήμες» αναφέρει η δήμαρχος Ζαγοράς κ. Αφροδίτη Τσαπράζη-Μανίνη.
Οι εν λόγω δράσεις που αναφέρονται σε ένα ήδη διαμορφωμένο μνημόνιο ενεργειών, περικλείουν αναλυτικότερα τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, τη δημιουργία και λειτουργία ανοιχτού Πανεπιστημίου στο Δήμο Ζαγοράς σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο, καθώς και την ανακατασκευή του Πρίγκειου κληροδοτήματος.
Το εν λόγω κτίριο, το οποίο είναι κληροδότημα στον Δήμο Ζαγοράς θα παραχωρηθεί προς χρήση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο από τον Δήμο Ζαγοράς, προκειμένου να αναπαλαιωθεί και να αποτελέσει χώρο «φιλοξενίας» των ποικίλων εκδηλώσεων και εν γένει δράσεων που θα πραγματοποιηθούν. Επίσης το Πάντειο Πανεπιστήμιο θα αναλάβει πρωτοβουλίες και δράσεις συμβουλευτικού και αναπτυξιακού ρόλου για τον Δήμο Ζαγοράς και όπως επισημαίνει η κ. Μανίνη «πιστεύω ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν γίνει κάποιες σχετικές ενέργειες και θα ξεκινήσει η συνεργασία, η οποία ανοίγει μεγάλες προοπτικές στους τομείς του πολιτισμού, της παιδείας, της εκπαίδευσης και γενικότερα της τουριστικής προβολής της περιοχής μας, καθώς και της κοινωνικής ανάπτυξης σε όλους τους τομείς».
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου