ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτες εθελοντές στην Αν. Αττική

βολιώτες-εθελοντές-στην-αν-αττική-851206

Οι πυρκαγιές που πλήττουν την Αττική ακόμη δεν έχουν κοπάσει με αποτέλεσμα δεκάδες κάτοικοι να παλεύουν να διασώσουν τις περιουσίες τους. Την προσπάθεια της πυροσβεστικής, των ανδρών των ενόπλων δυνάμεων και των μελών των εθελοντικών οργανώσεων στήριξαν από χθες το πρωί και Βολιώτες εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, που με τέσσερα άτομα, δύο τζιπ και συστήματα πυρόσβεσης έφτασαν στην Αττική και βοήθησαν τόσο τους κατοίκους, όσο και τα σώματα ασφαλείας στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Τον Αύγουστο του 2007 θυμήθηκαν τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων της Μαγνησίας, καθώς είχαν συμβάλει στην κατάσβεση των πυρκαγιών στο Νομό Ηλείας. Έτσι, χθες το πρωί δύο μέλη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας κ.κ. Βασίλης Ηλιόπουλος και Γιάννης Καλαμποκάς αναχώρησαν από το Βόλο με προορισμό την Αττική, προκειμένου να βοηθήσουν κι αυτοί με τη σειρά τους, όσο μπορούν στην κατάσβεση των πυρκαγιών, αλλά και να στηρίξουν τους κατοίκους που έβλεπαν τα σπίτια τους να γίνονται ένα με τις φλόγες.
Τα μέλη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων συνάντησαν στη διαδρομή και δύο μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας, με τζιπ και ειδικούς εξοπλισμούς πυρόσβεσης και ακολούθησαν την ίδια πορεία. Φτάνοντας στην Ανατολική Αττική, οι εθελοντές κατευθύνθηκαν ύστερα από οδηγίες στο Πικέρμι, όπου και βοήθησαν στην κατάσβεση μικροεστιών, μιας και συνεχώς σημειώνοντας αναζωπυρώσεις.
«Δεν ήταν μεγάλη η ένταση της φωτιάς, σε σύγκριση με την πρώτη ημέρα, όμως συνεχώς υπήρχαν αναζωπυρώσεις. Εκείνο που είδαμε είναι πως η φωτιά πέρασε απ’ όλα τα σπίτια. Μπορεί να μην τα έκαψε, όμως οι αυλές των περισσότερων σπιτιών ήταν κατεστραμμένες», δήλωσε ο κ. Ηλιόπουλος στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» λίγη ώρα μετά την άφιξη της ομάδας στις πληγείσες περιοχές.
Οι εθελοντές θα παραμείνουν μέχρι και σήμερα το βράδυ κι έπειτα θα επιστρέψουν στην βάση τους, μιας και οι εστίες τίθενται σιγά – σιγά υπό έλεγχο.
Παρόλα αυτά, τα υπόλοιπα μέλη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων συνεχίζουν κανονικά το πρόγραμμα πυροπροστασίας, επισκεπτόμενα τα παρατηρητήρια σε διάφορα σημεία του Νομού και λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα πυρασφάλειας, ενώ διενεργούν και έκτακτες περιπολίες κατ’ εντολή της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της ΝΑΜ με την οποία υπάρχει στενή συνεργασία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου