ΤΟΠΙΚΑ

Αιχμάλωτοι στο πλοίο 600 επιβάτες για δύο ώρες!

αιχμάλωτοι-στο-πλοίο-600-επιβάτες-για-δύ-851206

Με δίωρη καθυστέρηση αποβιβάστηκαν στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου οι επιβάτες του High Speed 1, το οποίο εκτελούσε προχθές το απόγευμα το δρομολόγιο από Βόρειες Σποράδες προς Άγιο Κωνσταντίνο, λόγω μηχανικής βλάβης. Το ταχύπλοο οχηματαγωγό, αγκυροβόλησε κανονικά στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου στις 10.10 το βράδυ, αλλά δεν άνοιγε ο καταπέλτης, η πόρτα δηλαδή, λόγω υδραυλικού προβλήματος, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν 687 επιβάτες, 110 οχήματα και 10 φορτηγά. Οι επιβάτες, οι οποίοι κλήθηκαν εκ των πραγμάτων να επιστρατεύσουν την υπομονή και την ψυχραιμία τους παρέμειναν στις θέσεις τους, αφού προηγουμένως ενημερώθηκαν για το πρόβλημα που παρουσιάστηκε. Μετά από δίωρη περίπου προσπάθεια, αποκαταστάθηκε η βλάβη από τους μηχανικούς του καραβιού και έγινε αντικατάσταση της βαλβίδας υδραυλικής πιέσεως, όπου σημειώθηκε η βλάβη, με αποτέλεσμα να τεθεί και πάλι σε λειτουργία το σύστημα.
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε προχθές το βράδυ η Λιμενική Αρχή Αγίου Κωνσταντίνου από τον Πλοίαρχο του Τ/Χ-Ε/Γ-Ο/Γ «ΧΑΙΣΠΙΝΤ 1» Ν.Π. 10484 ότι κατά τον κατάπλου του στο λιμάνι παρουσιάστηκε πρόβλημα στο άνοιγμα του καταπέλτη. Το ανωτέρω πλοίο εκτελούσε εγκεκριμένο δρομολόγιο από Βόρειες Σποράδες για Άγιο Κωνσταντίνο με 687 επιβάτες, οι οποίοι αποβιβάστηκαν ασφαλώς στις 23:52 περίπου, ενώ η οικεία Λιμενική Αρχή είχε προβεί στην απαγόρευση του απόπλου, μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα. Η βλάβη αποκαταστάθηκε οριστικά χθες στις 6 το πρωί και ακολούθως το πλοίο πραγματοποίησε προγραμματισμένο για τις 9.30 το πρωί, δρομολόγιο για τις Βόρειες Σποράδες.
Καθοριστική ήταν η συνδρομή των ανδρών του Λιμεναρχείου Αγίου Κωνσταντίνου προς την κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος και όπως αναφέρει ειδικότερα ο λιμενάρχης Αγίου Κωνσταντίνου κ. Γιώργος Σγάγιας: « Η πόρτα του πλοίου δεν άνοιγε λόγω υδραυλικού προβλήματος, καθώς δεν απασφάλιζε ο πύρος, προκειμένου να κατέβει ο καταπέλτης. Τη βλάβη επισκεύασαν οι μηχανικοί του πλοίου και όλοι ήμασταν παρόντες προκειμένου να αποβιβάσουμε τους επιβάτες. Η βλάβη επισκευάστηκε τελικά προχθές το βράδυ, ακολούθησε έλεγχος και από τον Νηογνώμονα και από το δικό μας Κλιμάκιο επιθεωρήσεων και το πλοίο αναχώρησε κανονικά για Βόρειες Σποράδες χθες στις 9.30 το πρωί, προκειμένου να εκτελέσει το εγκεκριμένο δρομολόγιο». Παράλληλα ο Λιμενάρχης Αγίου Κωνσταντίνου τονίζει ότι «το πλοίο είχε δέσει με ασφάλεια στο λιμάνι», συνεπώς δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος σε ότι αφορά στην ασφάλεια των επιβατών, αλλά όπως είναι προφανές δοκιμάστηκε η αντοχή, αλλά και η υπομονή τους χωρίς βεβαίως να λείψουν οι διαμαρτυρίες αρκετών για την προχθεσινή καθυστέρηση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου