ΤΟΠΙΚΑ

Απεργιακή ετοιμότητα για εφημερίες και προσλήψεις

απεργιακή-ετοιμότητα-για-εφημερίες-κ-851206

Μπορεί το καλοκαίρι η κατάσταση στο Νοσοκομείο του Βόλου να ήταν σε «χειμερία νάρκη» με τις άδειες των γιατρών και των νοσηλευτών, ωστόσο το φθινόπωρο φαίνεται ότι θα είναι θερμό, μιας και οι γιατροί είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε επισχέσεις εργασίας και σε απεργία, εάν το Υπουργείο Υγείας δεν ικανοποιήσει βασικά ζητήματα, τα οποία χρονίζουν και δεν έχουν βρει ακόμη τη λύση τους.

Έντονη είναι η δυσαρέσκεια των νοσοκομειακών γιατρών καθώς μέχρι στιγμής έλαβαν τα χρήματα των εφημεριών του Μαΐου μειωμένα κατά 10%, ενώ τα χρήματα των εφημεριών του Ιουνίου ενδέχεται να είναι μειωμένα ακόμη και κατά 40%.
«Δεν θα το αφήσουμε άλλο το θέμα. Το φθινόπωρο θα είναι θερμό και θα κάνουμε από επισχέσεις εργασίας μέχρι και απεργίες. Τα προβλήματά μας είναι τεράστια και δεν αφορούν μόνο τις εφημερίες μας και το Υπουργείο Υγείας κοιμάται τον ύπνο του δικαίου», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας κ. Θεόφιλος Μερίδης.
Μάλιστα, οι κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν το πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου, ενώ θα αποτελέσουν το ξέσπασμα των γιατρών, που εδώ και καιρό διεκδικούν ένα καλύτερο σύστημα υγείας.
Μιλώντας όμως και για τις προσλήψεις προσωπικού ο κ. Μερίδης επεσήμανε ότι είναι αυτονόητο πως το Νοσοκομείο του Βόλου έχει ανάγκη μόνιμο προσωπικό, ενώ οι ελλείψεις ειδικοτήτων δεν έχουν ακόμη καλυφθεί. Παράλληλα, ο ίδιος σημείωσε πως η κλαδική σύμβαση η οποία υπογράφηκε δεν εφαρμόζεται σε πολλά σημεία στην πράξη, πράγμα που δυσχεραίνει την καθημερινότητα των γιατρών των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, οι γιατροί θα κινηθούν δυναμικά δίνοντας έτσι ένα ηχηρό μήνυμα στο Υπουργείο Υγείας, από το οποίο αναμένονται να γίνουν μεγάλα βήματα, που όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν φανεί.

Διαμαρτυρία εκπροσώπων της ΟΕΓΝΕ
Ανακοίνωση εξέδωσαν 13 εκπρόσωποι Ενώσεων Γιατρών απ’ όλη τη χώρα, καθώς και εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ για την κατάσταση που υφίσταται το σύστημα υγείας. Η ανακοίνωση, αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι «παρά τη νομοθετημένη δέσμευση της κυβέρνησης ότι την 1η Ιουλίου θα είχαν διοριστεί 2000 γιατροί στο ΕΣΥ οι θέσεις αυτές μέχρι σήμερα δεν έχουν καν προκηρυχτεί. Το φαινόμενο των απλήρωτων εφημεριών σύντομα πρόκειται να επεκταθεί σ΄ όλη την επικράτεια και από κοινού με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για διπλασιασμό της φορολόγησης στις υπερωρίες δημιουργεί στα Νοσοκομεία ένα εκρηκτικό μείγμα οργής για την κυβερνητική ασυνέπεια και την αισχρή παρακράτηση δεδουλευμένων με γελοίες προφάσεις και αυτοσχεδιασμούς».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου