ΤΟΠΙΚΑ

«Να αποβληθούν οι λατόμοι»

να-αποβληθούν-οι-λατόμοι-510995

Αποφάσισε ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Νοτίου Πηλίου

Τη διοικητική αποβολή των εκμεταλλευτών δημοτικών λατομικών εκτάσεων στο Νότιο Πήλιο αποφάσισε ομόφωνα στη χθεσινή συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου (παρέστησαν μόνο τα μέλη της πλειοψηφίας), ενώ θέση για το ζήτημα καλείται να πάρει και το Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο συγκαλείται την προσεχή Παρασκευή.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Οι λατόμοι που μένουν στο δρόμο, διαφωνούν με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και προαναγγέλλουν κλιμάκωση των αντιδράσεών τους ενόψει του Δημοτικού Συμβουλίου. «Ξεκίνησε ένας μεγάλος πόλεμος» αναφέρουν σε ανακοίνωση και καλούν φορείς και δημότες σε συμπαράσταση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή στην Αργαλαστή.

Οι λατόμοι

Σε επιστολή του το Δ.Σ. του Σωματείου Λατόμων Συκής, αναφέρει και τα εξής: «Προσκρούσαμε στα «χόμπι»της δημοτικής αρχής του Νοτίου Πηλίου που είναι ο εμπαιγμός, ευτελισμός και η απαξίωση της διαδικασίας του διαλόγου. Είναι προφανές ότι ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος οικονομικών, θεωρούν ότι μπορούν να μας κοροϊδεύουν και να παίζουν με την αγωνία για την επιβίωση των οικογενειών μας. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να εξηγηθεί η αλλαγή της στάσης τους καθώς στη συνάντηση που έγινε στο γραφείο του δήμου στην Αργαλαστή την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015 παρουσία του προέδρου και τα μέλη του Δ.Σ. του σωματείου, παρουσία του δημάρχου κ. Φορτούνα και του αντιδημάρχου οικονομικών κ. Παπαδημητρίου, μας έγινε διαβεβαίωση ότι οι λατόμοι δεν έχουν να φοβούνται τίποτα και ο δήμος θα είναι στο πλευρό τους.

Καλούμε όλους τους πολίτες του Δήμου Ν. Πηλίου, την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015 με την δυναμική μας παρουσία στο ΚΕΓΕΑ Αργαλαστής να μας συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα μας για την επιβίωση των οικογενειών μας και την συνέχιση της ύπαρξης του χωριού μας. Επίσης, καλούμε όλη την πολιτική ηγεσία του νομού μας και τους υπόλοιπους πολιτιστικούς και επαγγελματικούς φορείς του τόπου μας να σταθούν στο πλευρό μας και να μην επιτρέψουν τον μαρασμό του τόπου μας.

Χθες ξεκίνησε ένας μεγάλος πόλεμος. Η πρώτη μάχη δόθηκε στο Τρίκερι για την εξόντωση των ψαράδων. Σήμερα η μάχη δίνεται στο πρώην δήμο Αφετών για την εξόντωση των λατόμων για την οικονομική καταστροφή 3 χωριών. Αύριο ποια άλλα χωριά θα έχουν την τύχη να πάρουν σειρά; Αραγε ποιο θα είναι το επόμενο μεγάλο έργο του δημάρχου μας;» καταλήγει η επιστολή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου