ΤΟΠΙΚΑ

Πανηγυρίζει η Ανάληψη

πανηγυρίζει-η-ανάληψη-511404

Την Πέμπτη 21 Μαΐου η εκκλησία γιορτάζει τη Δεσποτική γιορτή της Αναλήψεως

Την μεγίστη Δεσποτική γιορτή της Αναλήψεως γιορτάζει η τοπική Εκκλησία την Πέμπτη 21 Μαΐου. Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο Ιερός Ναός Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 7.00 μ.μ. θα τελεστεί η Ακολουθία της Ενάτης του Πάσχα και θα ακολουθήσει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, ο οποίος θα κηρύξει το Θείο Λόγο.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Αναλήψεως στους δρόμους πέριξ του Ιερού Ναού.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, τον οποίο θα πλαισιώσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.

Τη γιορτή της Αναλήψεως πανηγυρίζουν, επίσης: ο Ιερός Ναός Αναλήψεως του Χριστού Χλόης και ο Ιερός Ναός Αναλήψεως Αχιλλείου.

Στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Χλόης, την παραμονή της γιορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα μιλήσει. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Αθανασίου Κολλά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Αχιλλείου, την παραμονή της γιορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού, ο οποίος θα μιλήσει. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Θρασύβουλου Βαλωμένου, ο οποίος θα κηρύξει το Θείο Λόγο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου