ΤΟΠΙΚΑ

Δύο πνευμονολόγοι στο ΠΕΔΥ Βόλου για ασφαλισμένους

δύο-πνευμονολόγοι-στο-πεδυ-βόλου-για-α-514044

Εξυπηρετούν καθημερινά 60 άτομα και κάνουν 150 σπιρομετρήσεις το μήνα

«Καταφύγιο» στο ΠΕΔΥ και στους δύο πνευμονολόγους που απασχολούνται στα Πολυιατρεία του Βόλου, βρίσκουν πολλοί ασφαλισμένοι του ΙΚΑ. Αυτό καταγράφουν τα στοιχεία που απέστειλε η διεύθυνση της Νομαρχιακής Μονάδας του ΠΕΔΥ με αφορμή τις διαμαρτυρίες Βολιωτών που κατέγραψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, για τις ελλείψεις στη συγκεκριμένη ειδικότητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της μονάδας, οι δύο πνευμονολόγοι που έκαναν την επιλογή να υπηρετήσουν το ΠΕΔΥ και απασχολούνται αποκλειστικά στο δημόσιο τομέα, εξετάζουν ημερησίως 60 περιστατικά και πραγματοποιούν περισσότερες από 150 σπιρομετρήσεις το μήνα.

Για το μήνα Απρίλιο μάλιστα καταγράφηκαν 1.280 επισκέψεις στο ΠΕΔΥ Βόλου στο πνευμονολογικό, ενώ έγιναν συνολικά 164 σπιρομετρήσεις.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από την έναρξη λειτουργίας του νέου φορέα, του ΠΕΔΥ, οι δύο πνευμονολόγοι, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι και ασθενείς.

Οι περιπτώσεις στις οποίες κρίνεται απαραίτητη η παραπομπή στο Νοσοκομείο είναι όταν διαπιστώνεται από τους γιατρούς ότι υπάρχει ασθένεια και χρήζει εξετάσεων πλέον σε άλλο επίπεδο προκειμένου να υπάρξει κλινική παρακολούθηση και θεραπεία. Στην περίπτωση αυτή οι ασφαλισμένοι υποχρεωτικά μεταβαίνουν πλέον στη Λάρισα καθώς στο Νοσοκομείο του Βόλου, οι ελλείψεις στη συγκεκριμένη ειδικότητα δεν επιτρέπουν επισταμένη θεραπεία.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Στ. Μπούσιας, αναπληρωτής υπεύθυνος του ΠΕΔΥ Μαγνησίας, υπογράμμισε ότι εξαρχής στα ιατρεία του ΠΕΔΥ απασχολούνταν δύο πνευμονολόγοι, δεν υπήρξε καμία μεταβολή και ότι μέχρι στιγμής η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι οι ασφαλισμένοι εξυπηρετούνται επαρκώς.

Την ίδια ώρα ασφαλώς παραμένει ζητούμενο η ενίσχυση του ΠΕΔΥ με επιπλέον προσωπικό σε όλες τις ειδικότητες που σήμερα είναι ενεργές, αλλά και σε όσες παραμένουν ανενεργές.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου