ΤΟΠΙΚΑ

«Κοιμήθηκε» ο πατέρας του Μητροπολίτη

κοιμήθηκε-ο-πατέρας-του-μητροπολίτ-851206

Ιδιαίτερη θλίψη και συγκίνηση προκάλεσε χθες η αναπάντεχη είδηση της αδόκητου και αιφνίδιας κοίμησης του Πρωτοπρεσβυτέρου Μαρίνου Γεωργακόπουλου πατέρα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος υπήρξε εξαίρετος και έντιμος κληρικός. Σύμφωνα με πληροφορίες ο θάνατος του πατέρα του κ. Ιγνατίου οφείλεται σε πνιγμό συνεπεία ανακοπής την οποία υπέστη εν ώρα κολύμβησης στην Αίγινα, ενώ ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος βρίσκονταν στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Μόναχο, επέστρεψε εσπευσμένα στην Αθήνα μόλις πληροφορήθηκε το θλιβερό άγγελμα. Η σορός του μεταστάντος θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς αύριο Παρασκευή 21 Αυγούστου το πρωΐ, όπου και θα τελεστεί Θεία Λειτουργία. Η εξόδιος ακολουθία του αοιδίμου πατρός Μαρίνου θα λάβει χώρα μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στις 11 το πρωΐ.
Ο πρωτοπρεσβύτερος Μαρίνος Γεωργακόπουλος γεννήθηκε το 1930 στο Καλλιάνι Γορτυνίας Αρκαδίας. Γονείς του ήσαν ο Παναγιώτης και η Ευσταθία Γεωργακοπούλου. Ο ίδιος νυμφεύθηκε το 1955 τη Θεοδώρα Γιαννοπούλου, κοιμηθείσα ήδη, και απέκτησαν δύο παιδιά τον Παναγιώτη, νυν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο και τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο, της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.
Ο μεταστάς χειροτονήθηκε διάκονος στις 18.5.1958 στον Ιερό Ναό Αγ. Παντελεήμονος Ταμπουρίου από τον επίσκοπο Μαραθώνος κυρό Δαμασκηνό και διορίσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Κεραμεικού. Στις 31.7.1960 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος στον Ιερό Ναό Αγ. Ειρήνης (Αιόλου) από τον επίσκοπο Αχαΐας κυρό Παντελεήμονα και διορίσθηκε στην ενορία του Αγίου Νείλου Πειραιώς. Διετέλεσε, επίσης, εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ακαδημίας Πλάτωνος και στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Μπραχαμίου. Στις 8.8.1967 αποσπάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών, από όπου και επέστρεψε στις 5-2-1968 στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Μπραχαμίου. Στις 17.6.1978 διορίσθηκε εφημέριος στον Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, κατόπιν δε αποφάσεως του Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Καλλινίκου ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου και προϊσταμένου των Οικονομικών Υπηρεσιών της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς από 1.1.1982. Στις 4.2.2000 μετατέθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε.
Σε ψήφισμα που εξέδωσε η Τοπική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στον Σεβασμιώτατο για την απώλεια του προσφιλούς του πατέρα. Στο μεταξύ
για την διευκόλυνση των πιστών που προέρχονται από την περιοχή μας και επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εξόδιο ακολουθία, η Ιερά Μητρόπολις Δημητριάδος θα δρομολογήσει δύο λεωφορεία, τα οποία θα ξεκινήσουν από τον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, αύριο Παρασκευή 21 Αυγούστου στις 5 το πρωΐ. Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο βιβλιοπωλείο της Ιεράς μας Μητροπόλεως «Λύχνος» επικοινωνώντας με το τηλέφωνο 2421032916.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου