ΤΟΠΙΚΑ

Προβλήματα νερού θα αντιμετωπίσει η Θεσσαλία

προβλήματα-νερού-θα-αντιμετωπίσει-η-θ-851206

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής ανέφερε ότι παρουσίασε δύο εισηγήσεις: μία για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και μία για τα προβλήματα ύδρευσης και άρδευσης.
Στη συνεδρίαση, είπε ο κ. Σουφλιάς, αξιολογήσαμε τις μέχρι τώρα δράσεις μας και αναθεωρήσαμε τον προγραμματισμό μας, σημειώνοντας ότι “πιστεύω ότι θα είμαστε συνεπής στις υποχρεώσεις μας”.
Ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ είπε ακόμη ότι σ ό,τι αφορά στην ύδρευση δεν υπάρχουν προβλήματα για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αλλά σε ορισμένες πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας θα υπάρξουν προβλήματα και μπορεί να επιβληθούν περιορισμοί. Προβλήματα που υπολογίζονται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, θα αντιμετωπίσουν και ορισμένα νησιά και γι αυτό προωθούνται συστήματα αφαλάτωσης, πρόσθεσε.
Σε ό,τι αφορά στην άρδευση, όπως είπε Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, εντοπίζονται προβλήματα στη Θεσσαλία και στο φράγμα του Πολυφύτου.
Απαντώντας σε ερώτηση αν θα επιβληθούν και οικονομικά μέτρα για να περιοριστεί η κατανάλωση, τόνισε ότι “δεν χρειάζονται τέτοια αυστηρά μέτρα”.
Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο σχεδιασμό που έχει γίνει και με τη σύμφωνη γνώμη της ΑΔΕΔΥ, ώστε οι άδειες των δημοσίων υπαλλήλων το καλοκαίρι να μην συμπέσουν και, σε κάθε περίπτωση, τα 2/3 των υπαλλήλων να βρίσκονται στις θέσεις τους. Οι άδειες, σύμφωνα με την εγκύκλιο που θα εκδοθεί, θα προγραμματιστούν απο την 1η Ιουλίου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας ανέφερε ότι στη συνεδρίαση παρουσίασε το σχεδιασμό για την αντιπυρική άμυνα το καλοκαίρι και τόνισε ότι θα ενισχυθεί η μίσθωση ελικοπτέρων βαρέως τύπου.
Ο Β. Πολύδωρας μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, είχε ολιγόλεπτη κατ ιδίαν συζήτηση με τον πρωθυπουργό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου