ΤΟΠΙΚΑ

Αναφορά των πέντε βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

αναφορά-των-πέντε-βουλευτών-του-συριζ-514457

Για τα «σαμαράκια» στο δρόμο Βόλου – Βελεστίνου

Οι βουλευτές Μαγνησίας, Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος, Δελημήτρος Κώστας, Μπαλλής Μάκης, Παπανάτσιου Κατερίνα και Τζήκα-Κωστοπούλου Δανάη, διαβίβασαν στη Βουλή την επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΕΕ Μαγνησίας, στην οποία επισημαίνεται η επικινδυνότητα του οδοστρώματος στην οδό Βόλου – Βελεστίνου και η ανάγκη άμεσης παρέμβασης για την αποκατάστασή του, με αφορμή και το τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες με εκτροπή οχήματος στο συγκεκριμένο σημείο.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζουν από το 14ο χλμ. της συγκεκριμένης οδού και ειδικότερα λίγα μέτρα από το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας Βελεστίνου, μέχρι και το εργοστάσιο 304 ΠΕΒ, το οδόστρωμα βρίσκεται σε εξαιρετικά κακή κατάσταση. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, δηλαδή από το εργοστάσιο 304 ΠΕΒ, μέχρι και τη Χαλυβουργία Βελεστίνου.

Η επικινδυνότητα του οδοστρώματος οφείλεται στην συμπύκνωση, λόγω αστοχίας του υλικού της υποκειμένου επίχωσης, η οποία μάλιστα ξεκίνησε από την αποπεράτωση του έργου πριν από 11 χρόνια και έχει προκαλέσει βυθίσματα και ανυψώσεις στην επιφάνεια του οδοστρώματος.

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, μάλιστα, που είναι αρμόδιες για τη συντήρηση του συγκεκριμένου οδικού δικτύου, από το 2005 είχαν ζητήσει να εκπονηθεί γεωτεχνική μελέτη στο οδόστρωμα η οποία και επιτεύχθηκε μόλις το 2009, και είχαν προτείνει ως εμπροσθοβαρές έργο τον οδικό άξονα που περνά μπροστά από την είσοδο του 304 ΠΕΒ στο Βελεστίνο.

Στην επιστολή του το ΤΕΕ αναδεικνύει την αναγκαιότητα άμεσης αποκατάστασης του συγκεκριμένου τμήματος προτείνοντας να ενταχθεί το έργο άμεσα σε μια από τις εργολαβίες που εκτελούνται στην ΠΑΘΕ, ενώ οι βουλευτές ζητούν από το Υπουργείο να εξετάσει το αίτημα και να διερευνήσει την δυνατότητα της άμεσης αποκατάστασης του οδοστρώματος, καθώς το συγκεκριμένο τμήμα είναι χαρακτηρισμένο ως διευρωπαϊκό δίκτυο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου