Περιστατικό ρύπανσης στον Ξηριά από τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού

Τελευταία ενημέρωση: 2015-05-15, 21:59:29
(φωτο: αρχείου)
Περιστατικό ρύπανσης στον Ξηριά από τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού

Λύματα έπεσαν στο χείμαρρο μετά από διακοπή ρεύματος στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων

Λύματα γέμισε σήμερα το πρωί ο Ξηριάς, ενώ περίοικοι διαμαρτυρήθηκαν στη ΔΕΥΑΜΒ για έντονη δυσοσμία. Διακοπή ρεύματος στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων, είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσουν να λειτουργούν οι αντλίες, με αποτέλεσμα ποσότητα ανεπεξέργαστων λυμάτων να διοχετευτεί στον Ξηριά και από εκεί στον Παγασητικό.

Για μία περίπου ώρα, όσο διήρκησε και η διακοπή, λύματα έπεφταν στον Ξηριά. Συνεργείο της ΔΕΥΑΜΒ, προχώρησε αμέσως σε αυτοψία και δειγματοληψίες, που έδειξαν επιβάρυνση των νερών που διοχετεύτηκαν στο χείμαρρο.

Για το συμβάν, η ΔΕΥΑΜΒ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Σήμερα τις πρωινές ώρες σημειώθηκε διακοπή της ηλεκτροδότησης στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων δημιουργώντας προβλήματα στην επεξεργασία και κατά συνέπεια επιβαρύνοντας την ποιότητα εκροής τμήματος της παροχής που διοχετεύεται μέσω του αγωγού υπερχείλισης (by pass) των εγκαταστάσεων στον Ξηριά.

Μετά την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και της επεξεργασίας η ποιότητα εκροής επανήλθε στα προ της διακοπής επίπεδα επεξεργασμένου λύματος.

Η ΔΕΥΑΜΒ για την εκτροπή του επεξεργασμένου λύματος αλλά και για το γεγονός της διακοπής ηλεκτροδότησης με τις συνέπειές της, έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ενημερώνοντας τις αρμόδιες Υπηρεσίες Περιβάλλοντος και Υγείας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας».

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
6
=