ΤΟΠΙΚΑ

Σπίτι του το αυτοκίνητο!

σπίτι-του-το-αυτοκίνητο-851206

Σε μόνιμη κατοικία έχει μετατραπεί τους τελευταίους μήνες για νεαρό στο Βόλο, ένα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο. Κοιμάται, περνάει τις περισσότερες ώρες της ημέρας του, δέχεται ακόμη και φίλους του μέσα σε ένα τετράτροχο…

Κάτοικοι της γειτονιάς, όπου έχει σταθμεύσει μόνιμα το αυτοκίνητο μάρκας Citroen, παρακολουθούν εδώ και καιρό τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιεί ο 23χρονος.

Καθώς πρόκειται για ενήλικα, ελάχιστα μπορούν να γίνουν, ώστε να εγκαταλείψει το «σπίτι» που επέλεξε ή αναγκάστηκε να επιλέξει. Δεν παύει, όμως, να νοιάζονται, βλέποντας έναν νεαρής ηλικίας συνάνθρωπό τους να ζει μόνος του στο δρόμο, προσπαθώντας να ξεκουραστεί το βράδυ στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου.

Από το τέλος Μαρτίου, λένε κάτοικοι της γειτονιάς, εγκαταστάθηκε στο αυτοκίνητο ο νέος γείτονάς τους. Ποτέ δεν έχει δημιουργήσει πρόβλημα στη γειτονιά και δεν έχει προκαλέσει φασαρία.

Απεναντίας, όταν μέσα στο σκούρο πράσινο αυτοκίνητο με τα παράθυρα ανοιχτά ακούει βραδινές ώρες μουσική, για να περάσει τις ώρες του θα φροντίσει να ρωτήσει εάν περάσει κάποιος από μπροστά του, μήπως η ένταση του ραδιοφώνου ενοχλεί.

Ο νεαρός και οι κάτοικοι της περιοχής έχουν αποκτήσει μια σχέση αλληλοκατανόησης. Εκείνος φροντίζει να μην ενοχλεί τους γύρω του, ενώ είναι ενδεικτική η μαρτυρία μιας κατοίκου, η οποία έλεγε ότι το πρωί βγαίνοντας στο μπαλκόνι της για να ποτίσει, τον είδε να κοιμάται και προσπάθησε να κάνει όσο λιγότερη φασαρία για να μην τον ανησυχήσει.

Συζητήσεις με τον 23χρονο έχουν ανοίξει οι γείτονες και εκείνος έχει μιλήσει, αλλά δεν έχει πει πολλά. Έχει αποφύγει να τους πει για πιο λόγο δεν μένει εδώ και μήνες στο σπίτι του.

Ένα άλλο στοιχείο του χαρακτήρα του που έχουν καταλάβει οι γείτονες είναι ότι πρόκειται για νεαρό με περηφάνια. Δεν του αρέσει να τον λυπούνται και δεν έχει δεχθεί τη βοήθειά τους. Σιτίζεται, όπως έχουν μάθει, σε εκκλησία. Το βράδυ επιστρέφει στο αυτοκίνητο για να ξεκουραστεί, όσο μπορεί αυτό να γίνει σε ένα κάθισμα.

Γείτονες αναρωτιούνται εάν υπάρχει υπηρεσία που μπορεί να δώσει λύση, εφόσον και ο ίδιος το επιθυμεί, στον 23χρονο, που μένει μόνος του στο δρόμο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου