ΤΟΠΙΚΑ

Στην καρδιά του καλοκαιριού οι αιτήσεις κοινωνικού τουρισμού

στην-καρδιά-του-καλοκαιριού-οι-αιτήσε-515768

Σημαντική ανάσα θα δώσει σε εργαζόμενους και τουριστικά καταλύματα

Κατακαλόκαιρο… οι αιτήσεις για κοινωνικό τουρισμό. Από το Φθινόπωρο το νέο πρόγραμμα μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2016.

Οι εργαζόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τις διακοπές τους με χαμηλότερο κόστος και σε προορισμούς που θα επιλέξουν οι ίδιοι. Σημαντική ανάσα εξάλλου θα δώσει τους μικροϊδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων και τους ξενοδόχους της περιοχής, που μετά την κατάργηση της Εργατικής Εστίας σε συνδυασμό με τις οφειλές που είχαν δημιουργηθεί, είδαν τους τζίρους τους να συρρικνώνονται σε μεγάλο βαθμό, καθώς υπήρχαν μεσαίες ειδικά μονάδες που η βιωσιμότητά τους σε μεγάλο βαθμό είχε εξάρτηση με το πρόγραμμα Κοινωνικού τουρισμού.

Στη Μαγνησία συνολικά συμμετείχαν 219 καταλύματα στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού τα οποία με την επαναφορά του προγράμματος, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα ωφεληθούν οικονομικά σημαντικά, ενώ οι περιοχές που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αγροτική Εστία» είναι μεταξύ άλλων: Τα νησιά των Βορείων Σποράδων, ο Βόλος, Αλυκές, Αλλη Μεριά, Ν. Αγχίαλος, Αφησσος, Ζαγορά, Πορταριά και Μακρινίτσα, Αη Γιάννης, Αγ. Δημήτριος, Τσαγκαράδα, Κισσός, Αχίλλειο, Αγριά, Πηγάδι Πτελεού, Λευκή Πτελεού, Χάνια, Καλά Νερά, Χορευτό, Μακρυράχη, Ανήλιο, Μαλάκι, Μηλιές, Λεφόκαστρο, Μηλίνα, Βυζίτσα, Πινακάτες, Παπά Νερό, Κάλαμος. Ο ετήσιος τζίρος υπολογίζονταν τα προηγούμενα χρόνια γύρω στα 3 εκ. ευρώ.

Τα κριτήρια συμμετοχής -σύμφωνα με πληροφορίες- αναμένεται να είναι τα ίδια με πέρσι. Οι αιτήσεις δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα επιδότησης διακοπών εργαζομένων, ανέργων και των οικογενειών αυτών με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2015 – 2016 του ΟΑΕΔ θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο.

Το πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση διακοπών διάρκειας από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις, ενώ σύμφωνα με τα περσινά κριτήρια δικαιούχοι του προγράμματος είναι είτε εργαζόμενοι με 50 ημέρες εξαρτημένης εργασίας το έτος 2014, είτε άνεργοι που το έτος 2013 έλαβαν 50 ημερήσια επιδόματα τακτικής επιδότησης ανεργίας, είτε εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Ειδικά Μητρώα Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ. Για την επιλογή στο πρόγραμμα εφαρμόζεται αυτοματοποιημένη διαδικασία μοριοδότησης από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Οργανισμού. Το περσινό πρόγραμμα είναι ακόμη σε εξέλιξη και κλείνει στις 30/09/2015.

Ο ΟΑΕΔ εξετάζει το ενδεχόμενο αύξησης των δικαιούχων κατά 20.000, δηλαδή συνολικά για 150.000 άτομα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου