ΤΟΠΙΚΑ

Επίσπευση διαδικασιών για το νέο Αστυνομικό Μέγαρο

επίσπευση-διαδικασιών-για-το-νέο-αστυ-851206

Θέματα που απασχολούν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Θεσσαλίας, έθεσε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας κ. Χρήστος Φράγγος, σε ενημερωτική σύσκεψη στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, που πραγματοποιήθηκε προχθές υπό την προεδρία του Υπουργού κ. Βύρωνα Πολύδωρα.
Ειδικότερα ο κ. Φράγγος έθεσε τα θέματα που αφορούν στην κάλυψη των οργανικών θέσεων, την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών, την επίσπευση των διαδικασιών ανέγερσης των Αστυνομικών Κτιρίων Λάρισας, Βόλου, Σοφάδων Καρδίτσας και του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Λάρισας, την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν τις μεταγωγές κρατουμένων, καθώς και άλλα ειδικότερα υπηρεσιακά προβλήματα.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Αναστάσιου Δημοσχάκη, σε ό,τι αφορά στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας, η αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών θα προχωρήσει βάσει του χρονοδιαγράμματος που υπάρχει, θα ενισχυθούν οι Αστυνομικές Διευθύνσεις που αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα με αστυνομικούς κατά τις τακτικές μεταθέσεις του προσωπικού, καθώς και με δόκιμους αστυφύλακες (κατά την θερινή περίοδο) και θα καθιερωθεί ειδικό δρομολόγιο μεταγωγών για την Κεντρική Ελλάδα με την λειτουργία των φυλακών Δομοκού.
Επίσης έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του Υπουργείου για την επίσπευση των διαδικασιών υλοποίησης του κτιριολογικού προγράμματος της Αστυνομίας στη Θεσσαλία.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως Πρέσβης ε.τ. κ. Κωστής Αιλιανός, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Στυλιανός Σύρος, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Χρήστος Δρακόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Ασημάκης Γκόλφης, οι Προϊστάμενοι Κλάδων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής και ο Αναπληρωτής του, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, οι Γενικοί Αστυνομικοί Διευθυντές Περιφερειών Χώρας, ο Γενικός Διευθυντής Ασφάλειας Επισήμων, οι Διευθυντές Διευθύνσεων Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης, οι Διευθυντές Διευθύνσεων υπαγόμενες στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β., Δ.Ε.Ε., Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων), ο Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο κ. Πολύδωρας, επεσήμανε ιδιαίτερα ότι πρέπει να επικεντρωθεί η αστυνομική προσοχή σε τρία (3) βασικά σημεία: στην αντιμετώπιση της πολιτικής βίας, στη λαθρομετανάστευση και στην κοινωνική εγρήγορση που πρέπει να διαθέτουν οι Αστυνομικές Υπηρεσίες προκειμένου να προλαμβάνουν φαινόμενα τα οποία χρειάζονται την κοινωνική αρωγή ή να εκδηλώνουν ενέργειες υποστηρικτικές των Κοινωνικών Φορέων και των συναρμόδιων Υπηρεσιών (περίθαλψη τοξικομανών, αντιμετώπιση ενδοοικογενειακής βίας, φροντίδα κακοποιημένων ανηλίκων).
Ο κ. Πολύδωρας δήλωσε ότι σε όλες τις ενέργειες της Αστυνομίας πρέπει να υπάρχει ψυχραιμία και υπομονή και τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση χρειάζεται οργάνωση της άμυνας. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: “εννοείται άμυνα στον κύβο! Με ψυχραιμία και απόκρουση των επιθέσεων”.
Ζήτησε από τους δεκατέσσερις (14) Γενικούς Αστυνομικούς Διευθυντές της Χώρας να προβούν σε περιγραφή της κατάστασης ανάλογα με τις τοπικές συνθήκες, σε αξιολόγηση αυτής και στην πρόταση ενδεδειγμένων μέτρων σε σχέση με τα τοπικά χαρακτηριστικά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου