ΤΟΠΙΚΑ

Καμπάνια στήριξης της αγοράς από το Δήμο Βόλου

καμπάνια-στήριξης-της-αγοράς-από-το-δή-516513

Μέσα από τους επιβάτες κρουαζιέρας και καταγραφή των εντυπώσεων των επισκεπτών

Καμπάνια στήριξης της εμπορικής αγοράς της πόλης, μέσα από τους επιβάτες κρουαζιέρας, ξεκινά το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Βόλου. Τα εμπορικά καταστήματα που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα παρέχοντας προσφορές στους επιβάτες θα καταγραφούν σε ενημερωτικά έντυπα που θα δίνονται στους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων που πιάνουν λιμάνι στο Βόλο. Τα έντυπα θα λειτουργήσουν ως… πρόσκληση επίσκεψης στην αγορά της πόλης.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Βόλου και το Τμήμα τουρισμού οργανώνει δράση προώθησης της τοπικής αγοράς του Βόλου στους επισκέπτες κρουαζιέρας. Στόχος είναι να δοθεί κίνητρο στους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων, ώστε η τοπική αγορά να γίνει πιο δελεαστική για αυτούς. Σε αυτό το πλαίσιο καλούνται τα καταστήματα εμπορίου και εστίασης να συμμετέχουν στη δράση οργάνωσης προσφορών.

Οι επιχειρήσεις που θα αποφασίσουν να συμμετέχουν θα ανακοινώσουν στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης, την προσφορά που θα κάνουν στους επιβάτες κρουαζιέρας. Κάθε επιχείρηση, που θα παρέχει προσφορές θα διαθέτει ειδικό αυτοκόλλητο σε σημείο που μπορεί εύκολα να δει κάποιος επισκέπτης (είσοδο καταστήματος) και κάθε φορά που επιβάτης κρουαζιέρας θα επισκέπτεται το κατάστημα με το ειδικό σήμα και θα δείχνει το αντίστοιχο φυλλάδιο (flyer), θα ενημερώνεται για την προσφορά του καταστήματος η οποία θα του παρέχεται αν την ζητήσει.

Το τμήμα τουρισμού του Δήμου Βόλου αναλαμβάνει να μοιράσει σε όλους τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων του Βόλου, ειδικά ενημερωτικά φυλλάδια καθώς και χάρτη της πόλης, ενώ επίσης θα προωθήσει τη δράση αυτή στις εταιρείες που αναλαμβάνουν της οργάνωση της κρουαζιέρας στις ελληνικές θάλασσες.

Επίσης, το επόμενο διάστημα, ομάδες εθελοντών με τη βοήθεια του Γραφείου εθελοντισμού του Δήμου Βόλου, θα διανείμουν ενημερωτικό υλικό σε όλα τα καταστήματα του εμπορικού κέντρου του Βόλου, ενώ διαθέσιμο υλικό και πληροφορίες για τη συμμετοχή των καταστημάτων στο πρόγραμμα θα υπάρχει στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης, Λαμπράκη και Σέκερη.

Τέλος, το τμήμα τουρισμού θα αναλάβει να καταγράψει τις εντυπώσεις των επιβατών μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής τους στο Βόλο.

47 κρουαζιερόπλοια στο Βόλο

Συνολικά για τη φετινή περίοδο θα καταπλεύσουν στο λιμάνι του Βόλου 47 κρουαζιερόπλοια.

Στις 18 Μαΐου θα καταπλεύσει το Silver Wind, στις 10 Ιουνίου το Golden Iris, στις 23 Ιουνίου το Costa Neoclassica, στις 25 Ιουνίου το Queen Victoria, στις 23 Ιουλίου το Silver Spirit, ενώ την ίδια μέρα θα ελλιμενιστεί και το Ajamara Journey.

Στις 9 Αυγούστου ημέρα Κυριακή αναμένεται το Aegean Odyssey, στις 11 Αυγούστου το Club Med II, στις 22 Αυγούστου το Silver Spirit και στις 23 Αυγούστου αναμένονται δύο κρουαζιερόπλοια το Emerald Princessa και το Louis Aura. Την 1η Σεπτεμβρίου, ημέρα Τρίτη, αναμένεται το Club Med II, στις 3 Σεπτεμβρίου το Queen Victoria, στις 8 Σεπτεμβρίου το Aegean Odyssey, στις 16 Σεπτεμβρίου το Europab 2, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου το Louis Aura, στις 28 Σεπτεμβρίου το Riviera και την επόμενη ημέρα, 29 Σεπτεμβρίου, το Berlin. Στις 3 Οκτωβρίου αναμένεται το Minerva και την επόμενη ημέρα δύο κρουαζιερόπλοια, το Europa 2 και το Voyager.

Στις 6 Οκτωβρίου αναμένεται το Costa Neoromantica, στις 10 Οκτωβρίου το Silver Spirit και στις 15 του ίδιου μήνα το Silver Wind. Στις 17 Οκτωβρίου αναμένεται το Island Sky, ενώ στις 18 και 30 Οκτωβρίου αλλά και στις 11 Νοεμβρίου αναμένεται το Costa Neoromantica. Την Τρίτη 17 Νοεμβρίου αναμένεται το Hamburg ενώ μέχρι και το τέλος του χρόνου το κρουαζιερόπλοιο που αναμένεται να κλείσει τη σεζόν είναι το Costa Neoromantica που θα αφιχθεί στις 23 Νοεμβρίου, 5,10 και 17 Δεκεμβρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου