ΤΟΠΙΚΑ

Κρουαζιερόπλοιο στο Βόλο

κρουαζιερόπλοιο-στο-βόλο-516555

Κατέπλευσε χθες στο λιμάνι το Aegean Odyssey μεταφέροντας 444 επιβάτες

Τις ομορφιές της περιοχής μας γνώρισαν οι 276 αλλοδαποί επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Aegean Odyssey, με σημαία Μάλτας, το οποίο κατέπλευσε χθες το πρωί στο λιμάνι του Βόλου, με 168 άτομα πλήρωμα, για να αναχωρήσει νωρίς το απόγευμα, συνεχίζοντας το θαλάσσιο ταξίδι του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προγραμματίζονται δύο ακόμη αφίξεις του ίδιου κρουαζιερόπλοιου στις 9 Αυγούστου και στις 8 Σεπτεμβρίου, αντίστοιχα.

Ο περισσότεροι επισκέπτες προέρχονταν από τη Μεγάλη Βρετανία, Αυστραλία και Καναδά, ενώ συμπεριλαμβάνονταν παράλληλα και τουρίστες άλλων εθνικοτήτων.

Οι περισσότεροι επισκέπτες κινήθηκαν οργανωμένα με πούλμαν προς τα Μετέωρα, την Πορταριά και τη Μακρινίτσα, ενώ μικρότερος αριθμός επισκεπτών παρέμειναν στην πόλη του Βόλου, προκειμένου να γνωρίσουν το Μουσείο Τσαλαπάτα και το Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου, απολαμβάνοντας παράλληλα τις κοντινές ακτές.

Στο μεταξύ, εργαζόμενοι στο Info Center του Δήμου Βόλου βρίσκονταν στην υποδοχή του κρουαζιερόπλοιου και διένειμαν έντυπο πληροφοριακό υλικό και χάρτες, προκειμένου να κινηθούν πιο εύκολα μέσα στην πόλη οι ξένοι τουρίστες.

Οι τουρίστες που επιλέγουν, σημειωτέον, να παραμείνουν στην πόλη του Βόλου, ζητούν πληροφορίες για την εμπορική αγορά και επισκέπτονται τα καταστήματα του Βόλου.

Στο μεταξύ, το πρόγραμμα των αφίξεων της σεζόν θα συνεχιστεί κανονικά και κάθε φορά που σημειώνεται αλλαγή, ενημερώνονται σχετικά οι επαγγελματίες.

Οι υπεύθυνοι για την τουριστική προβολή της Μαγνησίας, επισημαίνουν ότι είναι πολύ σημαντική η εδραίωση του τουρισμού κρουαζιέρας και στη διάρκεια όλου του χρόνου και γι’ αυτό το λόγο θα επιδιωχθεί η συνέχιση των προσπαθειών που καταβάλλονται προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου