ΤΟΠΙΚΑ

o Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

o-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Επέστρεψε υγιής
Χθες επέστρεψε στην Αργαλαστή και στα επίσημα καθήκοντα του ο Δήμαρχος Αργαλαστής Μιλτιάδης Γαϊτανάς μετά την περιπέτεια του με την γαστρορραγία, που τον ταλαιπώρησε από την Τρίτη 4 Αυγούστου και τον κράτησε στο Νοσοκομείο έως και την προηγούμενη Δευτέρα 10 Αυγούστου. Όπως λένε οι συνεργάτες του δημάρχου ο ίδιος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας στο στομάχι, εξαιτίας του άγχους και της κακής διατροφής του. Καλή ανάρρωση και περαστικά από εμάς!
Α.Φ.

Περιπέτεια με την υγεία του…
…Είχε όμως και ο Δήμαρχος Σούρπης Κωνσταντίνος Καραγκιόζογλου, ο οποίος χθες μάλιστα υποβλήθηκε σε εγχείρηση χιαστού σε νοσοκομείο της Λάρισας. Σε εκδρομή που είχε οργανώσει ο Δήμος για τους δημότες στην Σκιάθο ο δήμαρχος στην προσπάθεια του να βοηθήσει μια ηλικιωμένη γυναίκα που θα έπεφτε έπαθε ρήξη χιαστού και μετά την εγχείρηση θα αναγκαστεί να έχει το πόδι του στο γύψο το λιγότερο για δύο μήνες. Να είναι περαστικά…
Α.Φ.

Παντελής απουσία…
Δεν ξέρουμε αν ήταν ή όχι η τροχαία υπ’ ατμών στις εθνικές οδούς και σε ποιες για το τριήμερο του δεκαπενταύγουστου, πάντως εμείς που ταξιδέψαμε στις 14 και γυρίσαμε στις 16 Αυγούστου από το Βόλο μέχρι και την Θεσσαλονίκη δεν υπήρχαν τροχαία ούτε για δείγμα…

Α.Φ.
Ενοχλήθηκε
Δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του ο δήμαρχος Βόλου, όταν διαπίστωσε ότι η χθεσινή σύσκεψη για τα σφαγεία, στην αίθουσα του νομαρχιακού συμβουλίου, ξεκίνησε τις εργασίες της ανοιχτών των θυρών…, δηλαδή παρουσία δημοσιογράφων.
Ζήτησα μία συνάντηση πολιτικού και υπηρεσιακού επιπέδου, παρατήρησε ο Αλ. Βούλγαρης, όταν ήρθε η σειρά του να μιλήσει. Περίμενε είπε κάτι άλλο, αλλά δήλωσε την πρόθεση να προσαρμοστεί σε αυτό που βρήκε… Και προσαρμόστηκε.
Β.Σ.

Βγάζει την ουρά
Το έριξε το «καρφί» για την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο νομάρχης για το θέμα των σφαγείων Βόλου. Για το μεγάλο ζήτημα της διαχείρισης των επικίνδυνων αποβλήτων παρατήρησε ότι χρειάζεται η Περιφέρεια να διατυπώσει γνώμη, κάτι που δεν έχει πράξει ακόμη, λέγοντας ότι βγάζει την ουρά της απέξω…
Β.Σ.

Τους έψεξε
Πολλές προσπάθειες κατέβαλε στη χθεσινή σύσκεψη ο Απ. Παπατόλιας για να κόψει τη φόρα για τοποθέτηση του νομαρχιακού του συμβούλου και αντιπροέδρου της Α.Ε. για τα σφαγεία Βόλου Ανδρέα Αϊβαζόγλου. Ο τελευταίος επιχείρησε κατ’ επανάληψη να μιλήσει. Τελικά ήθελε να ψέξει τη Νομαρχία και τους άλλους μετόχους που ζητάνε έργα και παρεμβάσεις χωρίς να δίνουν ρευστό…
Ήταν η επισήμανση που έγινε από τον Τ. Στρατηγόπουλο, ο οποίος στην ουσία έδωσε πάσα στον Α. Αϊβαζόγλου να διαμαρτυρηθεί. Ο Απ. Παπατόλιας του γύρισε εκνευρισμένος την πλάτη και ακολούθησε ψιθυριστή λογομαχία μεταξύ των δύο, με το τέλος της σύσκεψης.
Β.Σ.

Εξαφανισμένοι
αθλητές
Σαρώνουν οι αθλητές της Τζαμάικα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου. Το γεγονός ότι οι περισσότεροι αθλητές και κυρίως οι αστέρες της συγκεκριμένης χώρας, όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν εξαφανισμένοι από τα αθλητικά κέντρα όπου προετοιμαζόταν η Εθνική Ομάδα της χώρας τους, μάλλον δεν απασχολεί και πολλούς. Τα εξωπραγματικά ρεκόρ να καταγράφονται και τα υπόλοιπα θα τα βρούμε στην πορεία! Αλλωστε το έργο το έχουμε ξαναδεί και σε διεθνή και σε εγχώρια έκδοση.
Χ.Μ.

Οι πιθανές
Ημερομηνίες
Σε γαμήλιο τραπέζι που παραβρέθηκε το προηγούμενο Σαββατόβραδο ο υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος ερωτηθείς για την ημερομηνία των Εθνικών Εκλογών απάντησε ότι πλην περιόδου Χριστουγέννων από Οκτώβριο μέχρι Μάρτιο όλες οι ημερομηνίες είναι εξίσου πιθανές. Βεβαίως δεν μπορούσε ο καθ’ ύλην αρμόδιος υφυπουργός να πει περισσότερα , αλλά εκτιμούμε ότι πρώτα θα έχουμε κάλπες και μετά παρέλαση, για την επέτειο το 1940 φυσικά και όχι του 1821. Δηλαδή Οκτώβρης εκλογικός…
Χ.Μ.

Ανασχηματισμός
μέχρι Παρασκευή
Πυκνώνουν οι ενδείξεις ότι μέχρι την Παρασκευή θα ανακοινωθεί σαρωτικός ανασχηματισμός. Το νέο εκλογικό σχήμα θα αποτελέσει και την προεκλογική ομάδα του Καραμανλή. Συνήθως όμως όταν ένας κυβερνητικός ανασχηματισμός διαφημίζεται ως σαρωτικός καταλήγει λειψός. Για να δούμε.
Χ.Μ.

Το Επικρατείας
του ΠΑΣΟΚ
Θα περιλαμβάνει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ εκπρόσωπο από τη Μαγνησία; Στάνταρ! Σε καλή τιμητική θέση που θα αφήνει σοβαρές ελπίδες για κατάληψη βουλευτικής έδρας με την πρώτη ευκαιρία! Και μάλιστα όχι κανέναν ετεροδημότη. Βολιωτάκι 100% έχει στα σχέδια ο Γιώργος Παπανδρέου.
Χ.Μ.

Με ζέση στη… ζέστη…
Καλοκαίρι και μέρες Δεκαπενταύγουστου, πάντα ήταν η καλύτερη περίοδος για να διοχετευθούν πληροφορίες πολιτικού ενδιαφέροντος. Με την πολιτική και το προσκήνιο σε διακοπές, βρίσκουν έδαφος η παραπολιτική και το παρασκήνιο.
Μας το επισήμανε έμπειρο τοπικό πολιτικό στέλεχος, σχετικά με όσα κυκλοφορούν για «κλεισμένα» ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών.
Η αλήθεια είναι ότι θα ήταν πρωτοφανές να λειτουργούσαν οι τοπικές νομαρχιακές των κομμάτων και οι κομματικές διαδικασίες.
Ο,τι υπάρχει, υποστηρίζει το ίδιο πρόσωπο, είναι όσα προωθούνται από τα κεντρικά επιτελεία και αφορούν στα τοπικά πολιτικά πράγματα.
Σ.Μ.

Συμπληρώνουν
Αυτό πάντως που επιβεβαιώνεται από το ρεπορτάζ και επαληθεύει πληροφορίες που από καιρό υπάρχουν, είναι ότι στο μεν ΠΑΣΟΚ «κλείδωσε» η υποψηφιότητα του γνωστού βολιώτη ποινικολόγου Γιάννη Βλάχου, για τον οποίον υπάρχουν προτάσεις και από τοπικά στελέχη, ενώ στη ΝΔ εξετάζουν τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο αυτοδιοικητικού παράγοντα. Για τους «γαλάζιους» πάντως παραμένει ο πονοκέφαλος της εσωκομματικής εκκαθάρισης και τα ερωρτηματικά του ανασχηματισμού. Και για τις δύο περιπτώσεις εντείνονται οι πιέσεις από τοπικά στελέχη…
Σ.Μ.

Πινακίδα
Να υποθέσουμε ότι η πινακίδα στο δρόμο Χάνια – Κισσός που αναφέρει ότι «εισέρχεστε στο δρόμο με δική σας ευθύνη» είναι απομεινάρι πριν από τα εγκαίνια του δρόμου την περασμένη εβδομάδα ή σημαίνει κάτι άλλο;
Δ.Χ.

Αγία Μαρίνα
Δεν είναι ότι το καλύτερο για ένα μνημείο όπως η Αγία Μαρίνα Κισσού, να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση. «Φασκιωμένη» στην σκεπή της με νάιλον εδώ και αρκετό καιρό, καμία εργασία αναστήλωσης δεν έχει προχωρήσει. Οι κάτοικοι του Κισσού ζητούν να διορθωθεί το χάλι και προθυμοποιούνται να το επισκευάσουν, όμως σκοντάφτουν πάνω στις αρμόδιες υπηρεσίες. Το θέμα είναι ότι αυτό το μνημείο του 16 αιώνα, δείχνει μια άσχημη εικόνα στους χιλιάδες τουρίστες που το επισκέπτονται καθημερινά.
Δ.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου