ΤΟΠΙΚΑ

Αρνήθηκε το διάλογο το ΚΚΕ

αρνήθηκε-το-διάλογο-το-κκε-851206

Η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα απέρριψε την πρόταση του προέδρου του ΣΥΝ Αλέκου Αλαβάνου για συνάντηση μαζί του αναφορικά με τις εξελίξεις στην Παιδεία και τα πρόσφατα επεισόδια στις διαδηλώσεις.
«Μία συνάντηση κομμάτων δεν έχει να προσφέρει τίποτε περισσότερο, εκτός, ίσως, από την υπόνοια και την καχυποψία ότι κάποιοι θέλουν να αξιοποιήσουν την κατάσταση για στενό κομματικό όφελος», απάντησε με επιστολή της στον πρόεδρο του ΣΥΝ, η Αλέκα Παπαρήγα.
Στην επιστολή επισημαίνει ότι «η κάθε πολιτική δύναμη μπορεί να συμβάλλει, στηρίζοντας την ανάπτυξη και πολιτικοποίηση του κινήματος, την ικανότητα περιφρούρησής του απέναντι στους διάφορους ελιγμούς και ιδιαίτερα απέναντι σε κάθε μορφής τρομοκρατία. Περιφρούρηση, εκτός των άλλων, σημαίνει ότι δεν έχει θέση κανένας κουκουλοφόρος, με ή χωρίς εισαγωγικά, στις γραμμές του κινήματος».
Η Αλέκα Παπαρήγα αναφέρει επίσης στην επιστολή της προς τον Αλέκο Αλαβάνο: «Το ΚΚΕ θεωρεί ότι η πάλη κατά της κρατικής καταστολής και βίας, είτε εξαπολύενται από τα επίσημα όργανα είτε από παρακρατικά και μη κρατικά, πρέπει να γίνει αναπόσπαστο στοιχείο της πάλης παντού, στους τόπους δουλειάς και κατοικίας, στο χώρο της παιδείας. Ταυτόχρονα στηρίζει ιδιαίτερες δραστηριότητες και συσπειρώσεις που καταπιάνονται αποκλειστικά με τα θέματα δημοκρατίας, συλλογικών και ατομικών ελευθεριών.
»Το ΚΚΕ εκτιμά ότι η απάντηση στην κρατική βία και καταστολή πρέπει να είναι υπόθεση όλων των τμημάτων του μαζικού κινήματος, με συντονισμό και κοινή δράση μεταξύ τους. Εκεί συναντώνται οι εργαζόμενοι και η νεολαία, ανεξάρτητα των πολιτικών και ιδεολογικών διαφορών τους.
»Η κρατική βία που εκδηλώθηκε με ωμό τρόπο κατά της νεολαίας, του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος, με χρησιμοποίηση και αξιοποίηση των λεγόμενων κουκουλοφόρων, ήδη έχει συναντήσει την ενωτική απάντηση της νεολαίας, των εργατικών σωματείων και ενός σημαντικού μέρους της διανόησης και καλλιτεχνών.
»Εκτιμάμε ότι το μαζικό κίνημα είναι σε θέση να απαντήσει στην κρατική καταστολή, συνεχίζοντας το δρόμο του αγώνα, με όλες τις μορφές πάλης που κάθε φορά καθορίζει, και με οργανωμένη περιφρούρησή του, ώστε να μην επιτρέπει σε κανένα να γίνεται τμήμα του κρατικού σχεδίου ηθελημένα ή αθέλητα.
»Ιδιαίτερα σήμερα που φαίνεται ότι υπάρχουν και άλλοι κύκλοι που ενδιαφέρονται να συκοφαντήσουν το κίνημα και προ πάντων να χρησιμοποιήσουν ως άλλοθι τους κουκουλοφόρους για μια γενικευμένη επίθεση στις συνδικαλιστικές και γενικότερα δημοκρατικές ελευθερίες».
Ο πρόεδρος του Συνασπισμού σχολιάζοντας την αρνητική απάντηση της γγ του ΚΚΕ τόνισε: «Εμείς για να συμβάλλουμε στο ξεπέρασμα της κρίσης που εμφανίζεται και στους δημοκρατικούς θεσμούς και στη Παιδεία κάναμε τέσσερις κινήσεις: Ζητήσαμε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η οποία και πραγματοποιήθηκε. Ζητήσαμε συνάντηση με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γίνεται αύριο. Ζητήσαμε συνάντηση με τη γραμματέα του ΚΚΕ, πήραμε αρνητική απάντηση. Τέλος, έχουμε καταθέσει ερώτηση στον πρωθυπουργό την Παρασκευή για τα ζητήματα αυτά και ελπίζουμε να είναι παρών στη Βουλή».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου