ΤΟΠΙΚΑ

Αυξημένη 20% η κίνηση προς Βόρειες Σποράδες

αυξημένη-20-η-κίνηση-προς-βόρειες-σποράδ-851206

Έφυγε και το τελευταίο κύμα των τουριστών χθες Δευτέρα 17 Αυγούστου για τα νησιά των Βορείων Σποράδων. Φέτος η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη καθώς χαρακτηριστικό είναι πως πολλοί επέλεξαν να περάσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα και μάλιστα σε μέρη, τα οποία φημίζονται για την όχι ακριβή ζωή τους.

Χαρακτηριστικό των τουριστών είναι πως αν και δεν μείωσαν τις ημέρες των διακοπών τους ωστόσο τις κάνουν με λιγότερα χρήματα. Ουσιαστικά δηλαδή διαθέτουν πολύ λιγότερα χρήματα στις καλοκαιρινές τους διακοπές χωρίς όμως να μειώνουν τις ημέρες διαμονής τους.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία του Λιμεναρχείου Βόλου φέτος η τουριστική κίνηση που σημειώθηκε μέχρι στιγμής είναι αυξημένη κατά 20%, ενώ μόνο για το τριήμερο του Αυγούστου η κίνηση ήταν αυξημένη σε σχέση με πέρυσι κατά 8 με 9%.

Μάλιστα ειδικά για το τριήμερο κινήθηκαν 13.900 επιβάτες και 2.300 επιβατικά αυτοκίνητα για τα νησιά των Βορείων Σποράδων, όπως επισήμανε ο λιμενάρχης Βόλου κ. Κλιάρης.

Να σημειωθεί πως και πέρυσι τόσο τα οχηματαγωγά πλοία, όσο και τα ιπτάμενα δελφίνια ταξίδευαν ασφυκτικά γεμάτα, ενώ σύμφωνα και με στοιχεία που είχε παραθέσει ο πρώην Λιμενάρχης Βόλου κ. Τσικόγιας, η κίνηση τουλάχιστον για το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου είχε κυμανθεί στα ίδια ποσοστά με το 2007 και συγκεκριμένα το 2007 για το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου είχαν ταξιδέψει 44.150 άτομα, ενώ για το 2008 44.153 άτομα.

Αναφορικά με τα οχήματα πάλι για το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου είχαν κινηθεί 5.000 αμάξια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου