ΤΟΠΙΚΑ

Ανύπαρκτη κατά τον Αντώναρο η κρατική βία

ανύπαρκτη-κατά-τον-αντώναρο-η-κρατική-851206

«Δεν υπάρχει κρατική βία, ούτε θέλω να υπεισέλθω σε θέματα επιχειρησιακής ετοιμότητας της αστυνομίας», τόνισε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την επίδειξη «κρατικής βίας από την αστυνομία».
«Η αστυνομία στο πλαίσιο πολύ δύσκολων περιστάσεων, καλείται να εκτελέσει το καθήκον της διαφύλαξης της τάξης, της ασφάλειας, της ζωής και της περιουσίας των ελλήνων πολιτών και το πράττει αποτελεσματικά», τόνισε επιπρόσθετα ο κ. Ευ. Αντώναρος, απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετική με τη χθεσινή ρίψη δακρυγόνων στο Δικαστήριο σε βάρος γονέων των συλληφθέντων για τα πρόσφατα επεισόδια.
Αναφορικά, εξ άλλου με μια επικριτική για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ δήλωση του Υπουργού Πολιτισμού Γ. Βουλγαράκη, ο εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι και ο ίδιος επανειλημμένως έχει δηλώσει ότι η θέση του κ.Γ. Παπανδρέου στα θέματα της Παιδείας είναι «η καλύτερη απόδειξη της αναξιοπιστίας του ΠΑΣΟΚ και του Προέδρου του».
Σε ερώτηση σχετική με τα αποτελέσματα έρευνας της ΓΣΕΕ για το κόστος της Παιδείας που καλούνται να καταβάλλουν οι ελληνικές οικογένειες, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος παρατήρησε ότι «ακριβώς επειδή η παιδεία κοστίζει ακριβά, αποδεικνύεται η μεγάλη ανάγκη αλλαγών που πραγματοποιούνται από τη σημερινή κυβέρνηση».
Ο Ευάγγελος Αντώναρος παρέπεμψε σχετικά στη ψήφιση του νόμου-πλαισίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και στην εξαγγελία ανάπτυξης ενός διαλόγου για την καλύτερη λειτουργία του Λυκείου.
«Ας μη ξεχνάμε», τόνισε, «ότι η ανάγκη που προέκυψε για τις ελληνικές οικογένειες μεγάλων συμπληρωματικών δαπανών, προήλθε κι οξύνθηκε από την αναποφασιστικότητα των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών να προωθήσουν αυτές τις αναγκαίες αλλαγές”. “Και αυτές οι αλλαγές”, είπε, «μεταξύ άλλων, θα απαλλάξουν τις οικογένειες από τις πρόσθετες δαπάνες».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου