ΤΟΠΙΚΑ

Επείγουσα προτεραιότητα το περιβάλλον

επείγουσα-προτεραιότητα-το-περιβάλλ-851206

“Αποτελεί επείγουσα προτεραιότητα η αντιμετώπιση των προβλημάτων και ο αγώνας για το περιβάλλον”, τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σε δηλώσεις του μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, που είχε ως αντικείμενο τις κλιματικές αλλαγές και τις επιπτώσεις τους.
Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι “πολιτεία, ευαισθητοποιημένοι, ώριμοι και ενεργοί πολίτες, όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη και θα την κερδίσουμε” και πρόσθεσε ότι “δεν υπάρχει άλλη θέση για τη χώρα μας, παρά αυτή της πρώτης γραμμής για την προστασία του περιβάλλοντος για να παραδώσουμε στις νεότερες γενιές και τα παιδιά μας ένα περιβάλλον αντάξιο του πολιτισμού μας”.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ σε συνεργασία με τα άλλα υπουργεία, λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση των πιθανών προβλημάτων στην ύδρευση και την άρδευση, λόγω της λειψυδρίας και πρέπει να συντονίσουμε τις δράσεις μας με βάση το δίπτυχο “έγκαιρη πρόληψη και αποτελεσματική αντιμετώπιση”.
Επίσης, ο Κ. Καραμανλής τόνισε ότι το υπουργείο Εσωτερικών εφαρμόζει φέτος, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, το εθνικό σχέδιο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής αποτιμήθηκαν οι δράσεις που έχουν προωθηθεί και σχεδιάστηκαν εκείνες που δρομολογούνται το επόμενο διάστημα για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις κλιματικές αλλαγές.
Το κομβικό αυτό ζήτημα που αφορά στο μέλλον του πλανήτη, αποτέλεσε και κύριο θέμα συζήτησης στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την περασμένη εβδομάδα.
ι φιλόδοξοι στόχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης την φέρνουν, όπως υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, στην πρωτοπορία, στις προσπάθειες για την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση του φαινομένου της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Η κυβέρνηση, υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής, υλοποιεί μία συγκροτημένη στρατηγική αειφόρου ανάπτυξης και εφαρμόζει μία ολοκληρωμένη περιβαλλοντική πολιτική.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις που απορρέουν από το πρωτόκολλο του Κιότο, αλλά επεσήμανε ότι χρειάζεται συνεχής προσπάθεια, με βάση και τους στόχους που τέθηκαν για την μείωση των εκπομπών αερίων διοξειδίου του άνθρακα, όσο και την αύξηση της παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.
Τέλος ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι η πολιτική καταξιώνεται όταν διαμορφώνει τις εξελίξεις, αντί να σύρεται πίσω απ αυτές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου