ΤΟΠΙΚΑ

Στην τελική ευθεία… με μια προσθήκη ο Ολυμπιακός

στην-τελική-ευθεία-με-μια-προσθήκη-ο-851206

Στο Βόλο βρίσκεται από χθες ο Ολυμπιακός και, αφού ολοκλήρωσε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο Καρπενήσι, τώρα μπαίνει στην τελική ευθεία εν όψει του πρωταθλήματος που αρχίζει πλέον σε λιγότερο από ένα μήνα κι ενώ μεσολαβούν νέα φιλικά και αγώνας κυπέλλου.
Ο προπονητής Σάκης Τσιώλης μετά από περίπου 40 μέρες προετοιμασίας φαίνεται πως έχει καταλήξει σε ένα βασικό κορμό και παρά το γεγονός ότι στο Καρπενήσι υπήρξε μια σημαντική προσθήκη του Τούρκου Ερόλ Μπουλούτ, ίσως υπάρξει και μια ακόμη ξένου παίκτη, αυτή τη φορά επιθετικού. Ενώ ο αρχικός και μεγάλος στόχος για την επίθεση του Ολυμπιακού ήταν ο Θανάσης Τσίγκας, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αχιλλέας Μπέος, ξέροντας καλά το παιχνίδι της τακτικής και της ψυχολογίας, φάνηκε ότι θα κάνει ένα ακόμη μπαμ, θέλοντας πραγματικά να ξυπνήσει την πόλη, όπως έχει τονίσει πολλές φορές και φαίνεται να έκανε κρούση σε δυο επιθετικούς που έγιναν γνωστοί από το πέρασμά τους σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Στον Εμάνουελ Ολισαντέμπε και τον Λούα Λούα!
Όμως ενώ δεν υπήρξε απόλυτη προσέγγιση, στο Καρπενήσι στα ονόματα των επιθετικών λύσεων για τον Ολυμπιακό προστέθηκε και ο Ισπανός Γκαρσία Χόρχε Περόνα, αφού ο Σάκης Τσιώλης είδε την καλή απόδοση του 27χρονου Ισπανού επιθετικού Χόρχε Περόνα, που δοκιμάστηκε σε δυο φιλικά, ενώ στο πρώτο κόντρα στον ΟΦΗ είχε πετύχει και το γκολ της αναμέτρησης. Ο Περόνα αγωνιζόταν από το 2004 στη Λόρκα της Ισπανίας, ενώ έπαιξε στη δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα και έχει αγωνιστεί ακόμα σε Χέρκουλες, Λεβάντε και Αλκυοβάνο.
Ο Περόνα ήρθε κι αυτός στο Βόλο θα παίξει και την Τετάρτη στο πρώτο φιλικό στο ΕΑΚ και δεν αποκλείεται… σε προτίμηση τα ονόματα των δυο έγχρωμων παικτών…
Για τον Ολισαντέμπε η φημολογία πάντως παραμένει, καθώς του έχει γίνει εξαιρετική πρόταση συνεργασίας και έδειξε να είναι θετικός.
Ο 30χρονος Νιγηριανός -με πολωνική υπηκοότητα- επιθετικός, από την περίοδο 2005-2006 που έφυγε από τον Παναθηναϊκό έχει αγωνιστεί διαδοχικά σε Πόρτσμουθ, Ξάνθη, ΑΠΟΠ Κινύρας, ενώ τα δυο τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στην κινέζικη Χενιάν (Α κατηγορίας) με την οποία είχε 37 συμμετοχές και 16 τέρματα.
Για τον Λούα Λούα τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, αφού το κασέ του είναι κατά πολύ εκτός ορίων του μπάτζετ και σαφώς πιο ακριβό από αυτό του Ολισαντέμπε. Ο 28χρονος επιθετικός από το Κονγκό τη χρονιά που τελείωσε αγωνίστηκε στην Αλ Αράμπι του Κατάρ έχοντας 11 συμμετοχές και 2 γκολ. Ωστόσο οι τελευταίες επιλογές στην καριέρα και των δυο δείχνουν πως το οικονομικό αποτελεί γι αυτούς προτεραιότητα.
Στα δυο τελευταία φιλικά ο Ολυμπιακός δοκίμασε και τον 24χρονο στόπερ Γιώργο Κατσάνο που αγωνίζεται στο Βελούχι (ομάδα Δ Εθνικής), αλλά το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην επίθεση και στο γκολ την ώρα που μάλιστα ο Λεωνίδας Καμπάνταης δείχνει σιγά σιγά τα καλά του στοιχεία, αν και ανέτοιμος λόγω του τραυματισμού του ο Χανιώτης δείχνει πολύ ανεβασμένος σε σχέση με πέρσι… και ο Γάλλος Τσάνα κινείται ανοδικά…
Πάντως ίσως υπάρξει και αποχώρηση, αφού λέγεται ότι ο νεαρός Αρης Μιχάλης θα δοθεί δανεικός σε ομάδα του Νότου της Γ Εθνικής…
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός λόγω της έναρξης των αγώνων κυπέλλου ανακοίνωσε τις νέες ημερομηνίες των δύο επόμενων φιλικών αγώνων του Ολυμπιακού Βόλου που θα πραγματοποιηθούν στο ΕΑΚ.
Αυτά είναι Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009 με την Αναγέννηση Καρδίτσας (7 μ.μ.) και Κυριακή 23 Αυγούστου 2009 με τον Αγροτικό Αστέρα (7 μ.μ.)
Πιθανόν να υπάρξει και ένα φιλικό στις 26/8 και, ενώ στις 2/9 έχει κύπελλο,
και υπάρχει και το ματς στις 6/9 (ΕΑΚ, 7 μ.μ.) Ολυμπιακός Βόλου-Παναθηναϊκός.

Ανακοίνωση ΣΦΕΟΒ
“Φίλοι του Ολυμπιακού: Η ομάδα μας επέστρεψε από το Καρπενήσι και από εβδομάδα θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά όλους τους παίκτες μας να αγωνίζονται στα φιλικά παιχνίδια στο Βόλο. Πρώτο φιλικό η Αναγέννηση Καρδίτσας την Τετάρτη και όλοι θα είμαστε εκεί, δείχνοντας την έντονη παρουσία μας και τις πρώτες εκδηλώσεις στήριξης και συμπαράστασης στην ομάδα μας.
Τέλος, τα εισιτήρια διαρκείας διακινούνται κανονικά από όλα τα μέλη μας, και καλούμε τους φίλους της ομάδας ν ανταποκριθούν και ν αγκαλιάσουν την όλη προσπάθεια που γίνεται για την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα.”

Εγγραφές στις Ακαδημίες

Συνεχίζονται οι εγγραφές στις Ακαδημίες Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Βόλου. Στα τμήματα υποδομής εγγράφονται παιδιά γεν. από 1994 έως και το 2004 (εγγραφή δωρεάν). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για τις εγγραφές στα γραφεία της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, Π. Μελά 3 με Ιάσονος, 3ος όροφος, στο Βόλο, τηλ.: 24210 34507.
Διοικητικός υπεύθυνος για τα τμήματα Υποδομής του Ολυμπιακού Βόλου είναι ο κ. Γιώργος Τόρης.
Για περισσότερες πληροφορίες στον υπεύθυνο προπονητή των Ακαδημιών κ. Νίκο Τσεκούρα στο τηλ. 6979002709.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου