ΤΟΠΙΚΑ

Ευρωλίγκα: Στην Μόσχα για την έκπληξη ο Ολυμπιακός με ΤΣΣΚΑ

ευρωλίγκα-στην-μόσχα-για-την-έκπληξη-ο-851206

Προτελευταία στρoφή στην φάση των «16» της Ευρωλίγκα και τα σενάρια είναι διαφορετικά για τους τρεις εκπροσώπους της Ελλάδας, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και Αρη. Αήττητος στον ΣΤ΄ όμιλο ο Παναθηναϊκός υποδέχεται αύριο την Προκόμ Τρεφλ στο ΟΑΚΑ στις 20:45 με στόχο πάντα την κατάληψη της πρώτης θέσης. Τη δεύτερη θέση του Ε΄ ομίλου διεκδικεί ο Ολυμπιακός για την οποία διατηρεί ελπίδες ακόμη και με ήττα στην Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ σήμερα στις 19:15 ώρα Ελλάδας, αλλά με νίκη πάση θυσία επί της Μπανταλόνα στο ΣΕΦ την επόμενη εβδομάδα. Με τέσσερις ήττες σε ισάριθμες αγωνιστικές στην φάση των «16», ο Αρης έχει αποχαιρετίσει ήδη το όνειρο για συμμετοχή στην προημιτελική φάση και στο Τρεβίζο στις 21:45 αναζητά απλά και μόνο μια νίκη γοήτρου.
Αναλυτικά, για τον Ολυμπιακό η ιδανική περίπτωση θα είναι να επικρατήσει της ΤΣΣΚΑ του Θοδωρή Παπαλουκά στη Μόσχα και παράλληλα η Παρτιζάν να κερδίσει την Μπανταλόνα στην Ισπανία για να εξασφαλίσει ήδη από σήμερα την δεύτερη θέση. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού και πρωταθλήτρια Ευρώπης μετρά σερί 15-0 και προβάλλει φαβορί για το ροζ φύλλο, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν μία ακόμη ευκαιρία εν συνεχεία, την οποία δεν πρέπει ν αφήσουν ανεκμετάλλευτη απέναντι στην Μπανταλόνα στο ΣΕΦ την επόμενη εβδομάδα.
Χωρίς τον Μάικ Ουίλκινσον αναχώρησε η αποστολή του Άρη για το Τρεβίζο, όπου σήμερα αντιμετωπίζει την Μπενετόν του Νίκου Ζήση. Ο Αμερικανός του Άρη έμεινε εκτός λόγω ίωσης. Ο Αντρέα Ματσόν και οι παίκτες του είναι μεν απογοητευμένοι γιατί στα τρία εκ των τεσσάρων παιχνιδιών στη β΄ φάση ηττήθηκαν με διαφορά ενός ή δύο πόντων, αλλά δεν διακατέχονται από ηττοπάθεια και στο Τρεβίζο θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να… σπάσουν το ρόδι στη φάση των «16».
Τέλος, ο Παναθηναϊκός έχει θεωρητικά εύκολο έργο απέναντι στην πολωνική Προκόμ Τρεφλ στο ΟΑΚΑ αύριο και η νίκη θεωρείται μονόδρομος στην προσπάθεια κατάληψης της πρώτης θέσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου