ΤΟΠΙΚΑ

Ελεύθερα και φθηνά διαμερίσματα

ελεύθερα-και-φθηνά-διαμερίσματα-851206

Πολλά είναι τα άδεια διαμερίσματα στο Βόλο, που περιμένουν κυρίως τους φοιτητές να τα ενοικιάσουν. Ακόμη η κίνηση στα μεσιτικά γραφεία είναι μικρή, ωστόσο όπως επισημαίνουν οι μεσίτες από τις 20 Αυγούστου θα «πάρουν φωτιά», μιας και οι νέοι φοιτητές που θα έρθουν στην περιοχή, θα ψάχνουν το σπίτι που θα μείνουν τα επόμενα 4 ή και 5 χρόνια.

Αρκετά είναι τα ενοικιαστήρια που έχουν ήδη τοποθετηθεί στις εξώπορτες των πολυκατοικιών και αναφέρονται κυρίως σε δυάρια διαμερίσματα, τα οποία είναι κι αυτά που προτιμούνται κυρίως από τους φοιτητές. Σύμφωνα με το μεσιτικό γραφείο «η Λύση», στο Βόλο υπάρχουν αρκετά αδιάθετα διαμερίσματα αυτή την περίοδο, όμως οι περισσότεροι ιδιοκτήτες θα βγάλουν ενοικιαστήριο ή θα απευθυνθούν στους μεσίτες μετά τον Δεκαπενταύγουστο, καθώς τότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις των σχολών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, μιας και στόχος τους είναι η ενοικίαση του διαμερίσματός σε τους σε φοιτητές.
«Οι φοιτητές είναι μια πολύ καλή λύση για τους ιδιοκτήτες, καθώς θα κρατήσουν το σπίτι για τέσσερα, πέντε ή και παραπάνω χρόνια, όσα δηλαδή χρειαστούν για τα ολοκληρώσουν τις σπουδές τους», σχολίασε η υπεύθυνη του μεσιτικού γραφείου.
Σε ό,τι αφορά τις τιμές, αυτές κυμαίνονται από 280, 300, 350 μέχρι και 400 ευρώ για τα δυάρια, σε νέες και σε παλιές πολυκατοικίες, ενώ μεγάλη ζήτηση έχουν και τα τριάρια, μιας και αρκετοί φοιτητές είναι εκείνοι που θέλουν να συγκατοικήσουν για να μοιραστούν τα έξοδα. Στις παλιές πολυκατοικίες η θέρμανση, που φαίνεται να απασχολεί αρκετά τους ενοικιαστές, είναι κυρίως με πετρέλαιο, ενώ στις καινούργιες οικοδομές προτιμάται το φυσικό αέριο.
Κρίνοντας από την παρούσα κατάσταση, η υπεύθυνη του μεσιτικού γραφείου, επεσήμανε πως αρκετοί είναι εκείνοι οι ιδιοκτήτες που «παζαρεύουν» προς τα κάτω την τιμή του ενοικίου, μιας και αυτό που θέλουν είναι να νοικιάσουν το διαμέρισμά τους για να έχουν ένα σταθερό εισόδημα.
Πάντως στην αγορά υπάρχουν και επιπλωμένα διαμερίσματα, τα οποία ωστόσο είναι λίγα και δεν έχουν πολλή ζήτηση.
Τέλος πρέπει να σημειωθεί πως ο ενοικιαστής θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός και θα πρέπει να τηρήσει το συμβόλαιο που θα κληθεί να υπογράψει, το οποίο είναι τις περισσότερες φορές διετούς διάρκειας κι ανανεώνεται εάν εκείνος το επιθυμεί.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου