ΤΟΠΙΚΑ

Αξίζουν περισσότερο σεβασμό, εκατέρωθεν

αξίζουν-περισσότερο-σεβασμό-εκατέρω-851206

Στη ζωή, δυστυχώς, πάντα υπάρχουν και χειρότερα. Χειρότερο, για παράδειγμα, από το να είσαι φτωχός, όπως ας πούμε ένας Έλληνας που προσπαθεί να ζήσει με την κατωτάτη σύνταξη του ΙΚΑ, του ΤΕΒΕ ή του ΟΓΑ, είναι να τον δουλεύουν κι από πάνω.
Κι εκείνοι που κυβέρνησαν και φιλοδοξούν να ξανακυβερνήσουν κι εκείνοι που σήμερα κυβερνούν και φιλοδοξούν να συνεχίσουν να το κάνουν.
Από τη μια έχουμε το ΠΑΣΟΚ με το νέο πρόγραμμα του που υπόσχεται κατωτάτη σύνταξη 950 ευρώ σε κάθε ζευγάρι ξωμάχων της γης. Και τον πρόεδρο του να περιέρχεται την ύπαιθρο και να προσφέρει αφειδώς την προσωπική του εγγύηση. Με τους αγρότες να αναρωτιούνται γιατί, αφού είναι τόσο εύκολο δεν τους το πρόσφεραν τόσα χρόνια που κυβερνούσαν.
Από την άλλη έχουμε την κυβέρνηση από τη μια να κατηγορεί ως αναξιόπιστο τον κ. Παπανδρέου, διότι δεν λέει που θα βρει τα χρήματα για όλα αυτά που υπόσχεται -όχι μόνο βεβαίως για τις αγροτικές συντάξεις- και από την άλλη δια του υπουργού της κ. Τσιτουρίδη να προχωρεί, με κυριακάτικη συνέντευξη του, σε πλειοδοσία. Λέγοντας πως το 2009, αυτά που υπόσχεται το ΠΑΣΟΚ θα είναι «κάτω από το όριο της φτώχειας». Και ότι η Νέα Δημοκρατία, εφόσον επανεκλεγεί, θα δώσει περισσότερα. Κι από κοντά ο κατά τα άλλα… σπαγκοραμμένος -όπως όλοι οι υπουργοί Οικονομικών- κ. Αλογοσκούφης, υπόσχεται μια αξιοπρεπή εθνική κατώτατη σύνταξη για όλους. Με τους απόμαχους που δεν γνωρίζουν πόσο λάδι έχει ακόμη το καντήλι τους, να αναρωτιούνται: Και γιατί βρε χριστιανοί δεν δίνετε κάτι τόσα χρόνια που φυτοζωούμε. Έτσι να συνηθίσει το στομάχι μας μην τυχόν και μας έρθει απότομα η μέλλουσα πολυφαγία;
Μακάρι να τα εννοούν και οι μεν και οι δε όσα υπόσχονται. Στην ιστορία τούτου τού έθνους πάντως, οι Θεοί υπήρξαν πάντα τιμωροί προς όλους εκείνους που έδειξαν ασέβεια προς τους πρεσβύτες. Προς όσους, αυθαδώς και ανιέρως, ενέπαιξαν τους γέροντες.
Ας το θυμούνται αμφότεροι. Και μην πουν «αυτά είναι από την μυθολογία». Γιατί το έθνος τούτο επέζησε και μέσα από τους μύθους του. Τους οποίους ναι μεν οι επιστήμονες πρέπει να διακρίνουν από τα αυστηρώς διαπιστωμένα ιστορικά γεγονότα, αλλά δεν μπορούν να τους διαγράφουν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου