ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτες ποδηλάτες «εν δράσει» συμμετείχαν μαζικά στην 8η ποδηλατοπορεία

βολιώτες-ποδηλάτες-εν-δράσει-συμμε-524845

Με κεντρικό σύνθημα: «Βάλτε το ποδήλατο στα σχολεία», Βολιώτες ποδηλάτες ξεχύθηκαν χθες στους δρόμους της πόλης, με σημείο εκκίνησης τον Άγιο Νικόλαο, συμμετέχοντας ενεργά στην 8η πανελλαδική ποδηλατοπορεία.

Στόχος της πρωτοβουλίας, η εισαγωγή μαθημάτων ποδηλάτου και οδικής ασφάλειας με ποδήλατο (η οδική ασφάλεια είναι ευρύτερη δεν αφορά μόνο το ποδήλατο) για τα παιδιά, εργασίες για την προβολή των ωφελειών από τη μετακίνηση με ποδήλατο, ασφαλείς χώροι στάθμευσης εντός του χώρου των σχολείων και γενικότερη διευκόλυνση της καθημερινής μετακίνησης με ποδήλατο καθηγητών και μαθητών. Επίσης, καθολικό αίτημα να σχεδιαστούν και να κατασκευαστούν δίκτυα ποδηλατόδρομων για την ασφαλή ποδηλατική μετακίνηση. Τα δίκτυα αυτά πρέπει να διατρέχουν ολόκληρες τις πόλεις, περνώντας από τα πιο κεντρικά σημεία και τα σχολεία, ώστε να καλύπτουν τους ποδηλάτες για όλες τους τις μετακινήσεις.

Η φετινή πανελλαδική Ποδηλατοπορεία ήταν αφιερωμένη στα παιδιά. Η χώρα μας βρίσκεται στη χειρότερη θέση της Ευρώπης. Ενώ τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μείωση του συνολικού αριθμού τροχαίων θυμάτων, η μείωση ειδικά των παιδιών που χάνονται στην άσφαλτο είναι μικρότερη από την αντίστοιχη μείωση των ενηλίκων. Σε όλες της παραμέτρους που αφορούν την οδική ασφάλεια των παιδιών, η χώρα μας βρίσκεται στην τελευταία Ευρωπαϊκή θέση ή ανάμεσα στους τελευταίους. Ενδεικτικά, για τα έτη 2010-2012, η Ελλάδα κατέλαβε την πρώτη θέση σε θανάτους παιδιών που επέβαιναν σε αυτοκίνητα αναλογικά με τον πληθυσμό της, με ποσοστό υπερδιπλάσιο του ευρωπαϊκού μέσου όρου!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου