ΤΟΠΙΚΑ

O ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα 2 φορές

o-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις του κλέφτη…
Μ αυτά και μ αυτά που λέει ο Βύρωνας Πολύδωρας θα στείλει η κυβέρνηση στην κόλαση καμιά πεντακοσαριά οικογένειες αθώων, μέχρι να βρει, αν θα βρει, τους είκοσι κουκουλοφόρους που αναστατώνουν το πανελλήνιο.
Στο μεταξύ το κράτος καταστολής εδραιώνεται ολοένα…
Φ.Τ.

Και ν αλλάξει ο Μανωλιός
θα βάλει το Αρμάνι αλλιώς
Η Νέα Δημοκρατία ψήφισε το νόμο-πλαίσιο παρά το αντίθετο συμφέρον των πολιτών. Καλά λέγονται οι βουλευτές αντιπρόσωποι. Όχι του λαού πάντως.
(Ό,τι κι αν κάνουν, ακόμα κι αν περιβληθούν φιλολαϊκό μανδύα, τέτοιοι ήταν πάντα, τέτοιοι και παραμένουν. Είναι ζήτημα πολιτικής φιλοσοφίας).
Φ.Τ.

Ζυμώσεις
Προχωρά ακάθεκτος ο Βασίλης Κοντορίζος για την ΤΕΔΚ.
Προχθές σε τηλεοπτικό πάνελ στον ASTRA ο δήμαρχος Πορταριάς επαναβεβαίωσε το ενδιαφέρον του για την προεδρία της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων, ενώ δεν έχασε την ευκαιρία να “τσιγκλίσει” και τους γαλάζιους συναδέλφους του Απ..Αρέθα, Στ. Βακούλα και Δημ. Αλεξόπουλο που συμμετείχαν στην ίδια εκπομπή.
Β.Κ

Ναι μεν, αλλά…
Κοινός τόπος για τους τέσσερις δημάρχους της Περιφέρειας ότι ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ πρέπει να προέρχεται από καποδιστριακό Δήμο, διότι ουσιαστικά η ΤΕΔΚ, όπως υποστηρίχθηκε, συνδράμει κυρίως τους μικρούς… ΟΤΑ.
Σε αυτό που διαφώνησαν πλήρως είναι στην τακτική. Ο μεν Βασίλης Κοντορίζος επέμενε ότι θα πρέπει να ξέρουν οι εκλέκτορες τους επικεφαλής, οι μεν γαλάζιοι υποστήριξαν “ας ψηφιστούμε πρώτα και μετά βλέπουμε…”
Β.Κ

Ιδωμεν
Πολλά τα προβλήματα για τους εμποροϋπαλλήλους στη Μαγνησία, ωστόσο όταν έρχεται η ώρα να συζητήσουν γι αυτά δεν υπάρχει προθυμία.
Δεν είναι τυχαίο ότι ενώ είχε οριστεί συνέλευση για προχθές στο ΕΚΒ η παρουσία των μελών δεν ήταν αναμενόμενη και ελλείψει απαρτίας η συνέλευση μεταφέρθηκε για την επόμενη εβδομάδα. Για να δούμε…
Β.Κ

Την πάτησε
Τελικά μπορεί για τον κ. Ι. Μολοχίδη να υπερίσχυσε η προσωπική κόντρα με τον Κ. Χαλέβα που κρατάει χρόνια… όμως το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έθεσε τον ίδιο τον επικεφαλής της παράταξης “Ανθρώπινη Πόλη” εκτός εκλεκτόρων για την ΤΕΔΚ.
Ο ίδιος βέβαια επιχείρησε να μεταφέρει τις ευθύνες αλλού… αλλά όπως λέει και η παροιμία “πήγε να κάνει τη στραβή… και την πλήρωσε ο ίδιος…”
Πείσμωσε μετά ο κ. Χαλέβας και δεν δέχτηκε, όπως πρότεινε ο Μ. Μπαλλής, να αποσυρθεί υπέρ του Ι. Μολοχίδη ο εκ της ψηφοφορίας εκλεγείς Θαν. Κωνσταντούλας.
Β.Κ

Προσωπικά…
Με αφορμή πάντως την ψηφοφορία για την ΤΕΔΚ αναδείχτηκε για μία ακόμη φορά ένα μείζον πρόβλημα που ταλανίζει τα τελευταία χρόνια το πολιτικό προσωπικό της Νέας Ιωνίας και το είχε καταγράψει συνάδελφος προεκλογικά.
Στη Νέα Ιωνία οι προσωπικές κόντρες έχουν πάρει πολιτική διάσταση, με αποτέλεσμα σε κάθε ευκαιρία… να αποτυπώνεται αυτό και σίγουρα δεν κάνει καλό σε κανένα. Ειδικά δε αδικεί την ίδια την πόλη.
Β.Κ

Πρόστιμα τον Απρίλιο
Από τον ερχόμενο Απρίλιο θα αρχίσουν να πέφτουν τα πρόστιμα με βάση το νέο κανονισμό καθαριότητας. Κάποιες μικροαλλαγές από την Περιφερειακή Διεύθυνση θα γίνουν τις επόμενες μέρες και αμέσως μετά αρχίζει η εφαρμογή του. Πάντως οι γνωστές αλυσίδες τροφίμων και ηλεκτρικών ειδών προς το παρόν δεν δείχνουν να ιδρώνει το αυτί τους από την ψήφιση του νέου κανονισμού. Συνεχίζουν να προκαλούν ρύπανση μεγάλης έκτασης σε όλους τους δρόμους της πόλης. Ελπίζουμε ότι με τα πρώτα πρόστιμα η απαράδεκτη εικόνα θα αλλάξει. Πάντως ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Βαγγέλης Καπούλας δηλώνει ότι είναι αποφασισμένος να βάλει τάξη στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Χ.Μ.

Στο κόκκινο και πάλι
Τις τελευταίες μέρες όλες οι μετρήσεις δείχνουν την αερορύπανση στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου να έχει χτυπήσει και πάλι κόκκινο. Επιτέλους όμως πληροφορούμαστε ότι μια σημαντική παρέμβαση ετοιμάζει για το ζήτημα ο Ιατρικός Σύλλογος Βόλου. Καιρός ήταν να τοποθετηθεί και ο αρμόδιος επιστημονικός φορέας για ένα μείζον θέμα το οποίο προκαλεί την έντονη αντίδρ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου