ΤΟΠΙΚΑ

«Μικρό έγκλημα» στο Σινέ Μεσόγειος

μικρό-έγκλημα-στο-σινέ-μεσόγειος-851206

Το «Μικρό έγκλημα» του Χρήστου Γεωργίου θα προβληθεί σήμερα Τρίτη 11 Αυγούστου στις 9.30 το βράδυ στον θερινό κινηματογράφο της Εξωραϊστικής. Στην αποψινή ταινία πρωταγωνιστούν οι γνωστοί ηθοποιοί Άρης Σερβετάλης και Βίκυ Παπαδοπούλου. Σύμφωνα με την υπόθεση του έργου ο Λεωνίδας (Άρης Σερβετάλης) έχει μόλις αποφοιτήσει από τη Σχολή Αστυνομικών και παίρνει την πρώτη του μετάθεση σε ένα πανέμορφο, πλην όμως απομονωμένο νησί του Αιγαίου. Οι επαγγελματικές του προκλήσεις αρχικά περιορίζονται στο να τοποθετεί πινακίδες «Απαγορεύεται ο γυμνισμός» στις ερημικές παραλίες του νησιού, όμως όταν ανακαλύπτει το πτώμα του γέρου Ζαχαρία σε ένα γκρεμό, το καθήκον τον καλεί σε δράση. Ήταν ατύχημα ή, όπως υπαγορεύει το ένστικτο του Λεωνίδα, τα πράγματα δεν έγιναν τόσο απλά; Στην προσπάθειά του να βρει τις απαντήσεις, ο Λεωνίδας θα ακολουθήσει μια ανορθόδοξη έρευνα, θα γνωριστεί με όλους τους κατοίκους, θα ερωτευτεί, και μέσα από την πολύ ιδιαίτερη σχέση που θα αναπτύξει με το νησί, θα λύσει τελικά το μυστήριο γύρω από το θάνατο του Ζαχαρία.
Στην αποψινή ταινία πρωταγωνιστούν οι : Άρης Σερβετάλης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Ράνια Οικονομίδου, Αντώνης Κάτσαρης, Ελένη Κοκκίδου, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Ερρίκος Λίτσης, Δημήτρης Δρόσος, Μάρα Μπαρόλα, Αρτό Απαρτιάν, Παναγιώτης Μπενέκος, Mouzafer Zifla. Την παραγωγή υπογράφουν οι : Θανάσης Καραθάνος, Κωνσταντίνος Μωριάτης και Χρήστος Γεωργίου, την μουσική: Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Κωνσταντής Παπακωνσταντίνου, την φωτογραφία: Γιώργος Γιαννέλης, το μοντάζ: Isabel Meier, τα σκηνικά- Κοστούμια- Καλλιτεχνική Διεύθυνση ο Μιχάλης Σαμιώτης και το μακιγιάζ η Δήμητρα Φαφαλιού.
Όπως υπογραμμίζει ο σκηνοθέτης της ταινίας: «Ένα ελληνικό νησί, μοναδικό, πανέμορφο αλλά και άγριο. Οι κάτοικοί του ιδιαίτεροι, ανθρώπινοι αλλά και λίγο τρελοί. Σε αυτόν τον κόσμο εμφανίζεται ο Λεωνίδας, ένας νεαρός αστυνομικός, που σαφώς θα προτιμούσε την κινητικότητα της πόλης από ένα ήσυχο νησί. Κοντά του, γνωρίζουμε τον τόπο και τους ανθρώπους του. Στην αρχή βλέπουμε μόνο την επιφάνεια, ένα ήσυχο νησάκι, καθώς όμως ανακαλύπτουμε τους κατοίκους μέσα από τα μάτια του κωμικού αλλά και φιλότιμου αστυνομικού, παρασυρόμαστε από την ομορφιά του τοπίου και γινόμαστε ένα μαζί του, όπως κι ο πρωταγωνιστής. Τα γεγονότα της ταινίας αλλάζουν τα σχέδια του Λεωνίδα, όπως σε αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις όπου δένεσαι με ένα τόπο τόσο πολύ ώστε να αλλάζεις το εισιτήριο της επιστροφής σου για να μείνεις λίγο ακόμα, κι έπειτα λίγο παραπάνω».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου