ΤΟΠΙΚΑ

ΜΑΤ εναντίον συγγενών των συλληφθέντων

ματ-εναντίον-συγγενών-των-συλληφθέντ-851206

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη χρήση χημικών στον προαύλιο χώρο της Ευελπίδων από άνδρες των ΜΑΤ εναντίον των συγγενών των συλληφθέντων για τα επεισόδια στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτης Πούλιος.
Ο κ. Πούλιος έδωσε εντολή στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Παναγιώτη Αθανασίου να διερευνήσει τις συνθήκες στις οποίες σημειώθηκαν τα επεισόδια και να εξακριβώσει εάν προκύπτει η διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων.
Το πρωί της Τρίτης, διαβιβάστηκε στο γραφείο του εισαγγελέα από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση η αναφορά του αξιωματικού της Αστυνομίας που είχε οριστεί επικεφαλής για τα μέτρα τάξης στην Ευελπίδων, εν όψει της δίκης των 49 συλληφθέντων.
Αναφορά επίσης υπέβαλε και η εισαγγελέας έδρας του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου κ. Πετουμένου, ζητώντας τη διερεύνηση του περιστατικού.
Τα επεισόδια έγιναν το απόγευμα προχθές στον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων, όπου επρόκειτο να δικαστούν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο οι 49 συλληφθέντες.
Σύμφωνα με καταγγελίες των οικείων τους, άνδρες των ΜΑΤ, που απαγόρευαν την είσοδό τους στη δικαστική αίθουσα, εκτόξευσαν χημικά εναντίον τους και τους επιτέθηκαν με γκλοπ. Μάλιστα ένας πατέρας που επέμενε να του επιτραπεί η είσοδος, δέχθηκε ρίψη χημικών, με αποτέλεσμα να λιποθυμήσει και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
«Δεν υπάρχει κρατική βία, ούτε θέλω να υπεισέλθω σε θέματα επιχειρησιακής ετοιμότητας της αστυνομίας» τόνισε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την επίδειξη «κρατικής βίας από την αστυνομία».
«Η αστυνομία στο πλαίσιο πολύ δύσκολων περιστάσεων καλείται να εκτελέσει το καθήκον της διαφύλαξης της τάξης,της ασφάλειας,της ζωής και της περιουσίας των ελλήνων πολιτών και το πράττει αποτελεσματικά» τόνισε επιπρόσθετα ο Ευ.Αντώναρος, απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετική με τη ρίψη δακρυγόνων στο Δικαστήριο σε βάρος γονέων των συλληφθέντων για τα πρόσφατα επεισόδια.
Τη χρήση χημικών καταδίκασαν ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου