ΤΟΠΙΚΑ

Κοντά σε 2.000 απόρους η τοπική Εκκλησία

κοντά-σε-2-000-απόρους-η-τοπική-εκκλησία-530221

Συνεχίζει το πρόγραμμα στήριξης των υποσιτιζόμενων μαθητών

Εντείνονται οι πρωτοβουλίες στήριξης της τοπικής κοινωνίας από τη Μητρόπολη Δημητριάδος, που προσφέρει μέσω των κατά τόπους ενοριών, περί τις 2.000 μερίδες φαγητού, σε 27 διαφορετικά σημεία της περιοχής μας, για τη στήριξη των απόρων.

Παράλληλα συνεχίζεται η προσπάθεια στήριξης των υποσιτιζόμενων μαθητών στα σχολεία της περιοχής μας, στα οποία εντεταλμένοι Ιερείς έχουν αναλάβει, με διακριτικότητα και αγάπη, να θεραπεύουν τις όποιες ανάγκες, συνεργαζόμενοι με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους Συλλόγους Γονέων.Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος επεξέτεινε, στο μεταξύ, τη φιλανθρωπική της μέριμνα και προς την ιδιόμορφη κοινότητα των Ρομά.

Συγκεκριμένα, συγκρότησε τον Αθλητικό Σύλλογο «Δημητριάς», στον οποίο λειτουργούν δύο ποδοσφαιρικές ομάδες Ρομά, ανηλίκων και ενηλίκων, ενισχύει πολλαπλώς και προσφέρει κίνητρα για την εκπαίδευση των μικρών Ρομά, δημιούργησε παιδική χορωδία, σε συνεργασία με το 10ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, ενώ λειτουργεί και Σύναξη Συμμελέτης Αγίας Γραφής, με σημαντική συμμετοχή των Ρομά.

Στο μεταξύ, λειτουργεί με συνέπεια ο Συμβουλευτικός Σταθμός Υποστήριξης Πολιτών και το Κοινωνικό Φαρμακείο, σε συνεργασία με τους γιατρούς, δικηγόρους, φαρμακοποιούς, συμβολαιογράφους, φοροτεχνικούς και οικονομολόγους, για την παροχή δωρεάν συμβουλών και υπηρεσιών σε άπορους συμπολίτες μας, ημεδαπούς και αλλοδαπούς (μετανάστες).

Ολα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την προσφορά των ενοριακών φιλόπτωχων ταμείων, το πολυσήμαντο έργο του Σ.Σ.Κ. «Ο Εσταυρωμένος» και άλλα, συνιστούν μια ομπρέλα προστασίας της Τοπικής Εκκλησίας του Βόλου, προς όλους ανεξαιρέτως, χωρίς θρησκευτικές ή εθνοτικές διακρίσεις και κρατούν ζωντανή την ελπίδα για την υπέρβαση των δυσκολιών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου