ΤΟΠΙΚΑ

Οι πολιτικοί να βοηθήσουν τους φτωχούς ~ Ομιλία στο Συνεδριακό της Μητρόπολης

οι-πολιτικοί-να-βοηθήσουν-τους-φτωχού-530253

Αναγκαία η πίστη και η συνεργασία για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες τόνισε ο διακεκριμένος καθηγητής Δρ. Richard Swinburne

Σημαντικές θέσεις ανέπτυξε γύρω από θέματα πίστεως ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Δρ. Richard Swinburne, ο οποίος μίλησε χθες στο Βόλο, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι είναι σημαντικός ο ρόλος της Εκκλησίας σε εποχές κρίσης, αλλά για να ξεπεραστούν τα προβλήματα, πρέπει να συνδράμουν οι πολιτικοί και οι έχοντες οικονομική ευμάρεια.

Ο Δρ. Richard Swinburne, είναι Ομότιμος Καθηγητής Φιλοσοφίας της Χριστιανικής Θρησκείας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Επίτιμος Εταίρος του Oriel College της Οξφόρδης και Μέλος της Βρετανικής Ακαδημίας.

Ο διακεκριμένος επιστήμονας, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Η ύπαρξη του Θεού και οι προκλήσεις της σύγχρονης αθεΐας» στη διάρκεια της διάλεξης που πραγματοποίησε χθες στο Συνεδριακό της Μητρόπολης, με πρωτοβουλία της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών, μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, αναπτύσσοντας τις θέσεις του πάνω σε σημαντικά ζητήματα.

Κληθείς να σχολιάσει τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν πολλοί Ελληνες, ο διακεκριμένος Καθηγητής σημείωσε ότι «πρέπει να έχουν ελπίδα όσοι νιώθουν απογοήτευση και να αναλογιστούν ότι υπάρχει ο Θεός που ενδιαφέρεται για όλους. Πρέπει να δείξουν θάρρος και να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες». Ο Δρ. Richard Swinburne υπογράμμισε ότι «πρέπει πάνω απ’ όλα οι πολιτικοί και οι Ελληνες που είναι πλούσιοι, να νιώσουν ότι είναι υποχρέωσή τους να βοηθήσουν τους φτωχούς και με αυτό τον τρόπο η κοινωνία να συνεργαστεί, προκειμένου να εξασφαλιστεί η καλή διαβίωση του κοινωνικού συνόλου».

Ο Δρ. Swinburne στάθηκε ιδιαιτέρως στους πολιτικούς «οι οποίοι έχουν τη δύναμη να βοηθήσουν» καλώντας τους να γεφυρώσουν τις διαφορές με όσους διατυπώνουν αντίθετες απόψεις και να συνεργαστούν για το κοινό καλό.

Στη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο Βρετανός Ακαδημαϊκός, ο οποίος χαίρει διεθνούς αναγνώρισης, μίλησε για θέματα θρησκείας και αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στον κομβικό ρόλο της Εκκλησίας, η οποία καλείται να στείλει προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμά της, ενδυναμώνοντας όσους βρίσκονται σε απελπισία, προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση.

«Ζούμε σε ένα σύστημα που διέπεται από τους νόμους της φύσης, οι οποίοι εξηγιούνται καλύτερα μέσα από τις εντολές του Θεού, που μας έδωσε το σύμπαν στο οποίο ζούμε και εξελισσόμαστε» σημείωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ότι χρειάζεται ομόνοια, ομοψυχία και πίστη, για να ξεπεραστούν τα προβλήματα. «Ελπίζω ότι οι πλούσιοι της Ελλάδας που βρίσκονται κυρίως στο εξωτερικό, να δώσουν μέρος των χρημάτων τους, για να βοηθήσουν την Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κορυφαίος επιστήμονας, ο οποίος επικεντρώθηκε σε θέματα πίστεως, που υπογραμμίζουν τη σημασία της ελπίδας, για την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου