ΤΟΠΙΚΑ

Ο Μοράλες στο 90΄ το γκολ της ισοφάρισης για τη Νίκη

ο-μοράλες-στο-90΄-το-γκολ-της-ισοφάρισης-851206

Δεν εντυπωσίασε η Νίκη, αλλά πήρε ισοπαλία από τον Παναιτωλικό στο χθεσινό φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στο Πανθεσσαλικό. Το συγκρότημα της Νέας Ιωνίας με γκολ του Μοράλες στο 90’ διατήρησε το αήττητο στα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας. Το παιχνίδι τελείωσε στο 1-1 και ο Χόρχε Μπάριος είχε την ευκαιρία να βγάλει πολλά χρήσιμα συμπεράσματα, ενώ δοκιμάστηκε και ο Βραζιλιάνος Ρινκόν για πρώτη φορά.
Ο Ρέιζερ δεν φάνηκε στο γήπεδο, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν ακόμα επαφές ανάμεσα στις δυο πλευρές και αναμένεται να έρθει μέσα στις επόμενες ημέρες.
Εκτός από τον Ρινκόν, ο Χόρχε Μπάριος τσέκαρε ξανά τους Ντακούρ, Μπέη, Κόκκα, Κακαζούκη (Λαρισαίος μπακ που τελεί υπό δοκιμήν), καθώς και το Σκοπιανό επιθετικό Μπογκαϊντίνοφ. Η αλήθεια είναι ότι ο Σκοπιανός έδειξε πολύ καλά στοιχεία και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η Νίκη να κινηθεί για την απόκτησή του. Μέσα στην ημέρα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν πολλά για το ποιοι άρεσαν στον Χόρχε Μπάριος και θα συνεχίσουν και ποιοι θα αποχωρήσουν από την προετοιμασία της ομάδας.

Γκολ από τα αποδυτήρια
Για πρώτη φορά ο Χόρχε Μπάριος δοκίμασε ένα σχήμα 4-3-3, αφού στα προηγούμενα φιλικά χρησιμοποιούσε το 4-4-2. Στην άμυνα αγωνίστηκε ο Παπαστεργίου δεξιά, αριστερά ο Καριώτης και στόπερ ήταν οι Στάμος και Σωτρίνης που φαίνεται πως τα πηγαίνουν αρκετά καλά σαν κεντρικό δίδυμο. Στο κέντρο έπαιξε ο Μάγγος αμυντικό χαφ και λίγο πιο μπροστά από τον Λαρισαίο, έπαιξαν αριστερά μέσα ο Μωυσίδης και ο Χατζηλιόντας μέσα δεξιά. Δεξί εξτρέμ ήταν ο Κουσίδης, αριστερό ο Μπένγκουα και μόνος προωθημένος ο Ισπανός Σάντσεζ.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τη Νίκη. Οι φιλοξενούμενοι μόλις στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης άνοιξαν το σκορ με τον Ζουρούδη. Ο έμπειρος επιθετικός από το ύψος της περιοχής σούταρε και έστειλε την μπάλα στα αριστερό παραθυράκι του Νάνι που δεν μπόρεσε να αποκρούσει. Ετσι από νωρίς οι κυανόλευκοι βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, όμως στο πρώτο 30λεπτο δεν έδειξαν ικανοί να αντιδράσουν. Στο 33ο λεπτό ήταν η πρώτη φορά που επισκέφτηκαν με αξιώσεις την περιοχή του Παναιτωλικού. Ο Χατζηλιόντας εκτέλεσε το κόρνερ και ο Σάντσεζ από κοντά με κεφαλιά προσπάθησε να παραβιάσει την εστία των Αγρινιωτών. Η μπάλα είχε κατεύθυνση προς τα δίκτυα, αλλά ο Αναστασιάδης ήταν σε καλή θέση πάνω στην γραμμή και έδιωξε. Τέσσερα λεπτά πριν την λήξη του ημιχρόνου ο Ζουρούδης λίγο έλειψε να κάνει δύο τα γκολ των φιλοξενουμένων, αλλά ο Νάνι αυτή την φορά ήταν σε ετοιμότητα, έπεσε σωστά και έδιωξε σε κόρνερ.
Στο πρώτο μέρος η ενδεκάδα της Νίκης δεν είχε υπό δοκιμήν ποδοσφαιριστές, ωστόσο οι κυανόλευκοι εμφανίστηκαν βαριοί από την προετοιμασία και δεν μπόρεσαν να κάνουν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους στα καρέ του Παναιτωλικού.

Ισοφάριση στο 90΄
Στο δεύτερο μέρος ο Χόρχε Μπάριος παρέταξε ένα μείγμα παικτών της ομάδας και ποδοσφαιριστών που δοκιμάζονται. Μεταξύ αυτών ήταν ο Ντακούρ, ο Μπογκαϊντίνοφ, ο Μπέης, ο Ρινκόν, Κακαζούκης και Κόκκας.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ουρουγουανός προπονητής χρησιμοποίησε δυο επιθετικούς και συγκεκριμένα τους Κωνσταντινίδη και Σαπαλίδη. Ο Σκοπιανός αγωνίστηκε ως αριστερό χαφ και άφησε πολύ καλές εντυπώσεις όντας ο καλύτερος παίκτης της Νίκης στο δεύτερο ημίχρονο. Δεξί χαφ ήταν ο Λιάρος, ενώ ο Ρινκόν και ο Μπέης έπαιξαν ως κεντρικά χαφ. Στην άμυνα την αριστερή πλευρά ήταν ο Κακαζούκης, στην δεξιά ο Ντακούρ και κεντρικοί αμυντικοί ο Μοράλες με τον Σβανιά.
Στο 80’ ο Παναιτωλικός βρέθηκε πολύ κοντά, όταν ο Τάσσος έκανε λάθος εκτίμηση της φάσης και ενώ βγήκε για να διώξει έχασε την μπάλα. Ο Θανόπουλος που πήρε το ριμπάουντ με ψηλοκρεμαστό σουτ σημάδεψε πάνω από τα δοκάρια. Στο 87’ ο Κακαζούκης έστρωσε για τον Ντακούρ που έπιασε το δυνατό σουτ, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Δύο λεπτά μετά ο Κωνσταντινίδης βρήκε τον Γεωργιάδη στην περιοχή. Ο Βολιώτης ποδοσφαιριστής με κεφαλιά ψαράκι προσπάθησε να σκοράρει, αλλά ο Μπαμπανιώτης εντυπωσιακά έδιωξε σε κόρνερ. Τελικά με την λήξη της κανονικής διάρκειας του αγώνα ο Μοράλες μπόρεσε να ισοφαρίσει για τη Νίκη, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την κυανόλευκη φανέλα. Ο Μπαμπανιώτης προσπάθησε να μαζέψει την μπάλα, αλλά μπερδεύτηκε με αμυντικό και την έχασε μέσα από τα χέρια του. Ο Μοράλες βρισκόταν κοντά στην φάση και με γυριστό αριστερό σουτ σε κενή εστία έγραψε το τελικό 1-1.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Α’ μέρος): Νάνι, Παπαστεργίου, Καρυώτης, Σωτρίνης, Στάμος, Χατζηλιόντας, Μάγγος, Μωυσίδης, Μπένγκουα, Κουσίδης, Σάντσεζ.
(Β’ μέρος): Τάσσος, Σβανιάς, Μοράλες, Ντακούρ, Κακαζούκης, Κωνσταντινίδης, Μπογκαντίνοφ, Λιάρος (75’ Γεωργιάδης), Μπέης, Ρινκόν (63’ Κόκκας), Σαπαλίδης.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μπαμπανιώτης, Αναστασιάδης (83’ Ρούσσης), Παλαιολόγος (85’ Νάκος), Κατεμής (50’ Μπακάκης, 85’ Καλογεράκης), Βούκοβιτς (50’ Γκόλιας), Δέντσας (50’ Μπελεβώνης), Μουμίν (65’ Πεχλιβάνης), Μαρτελότο (50’ Μπαϊκαρά), Μανίκας (50’ Θανόπουλος, 85’ Μπερέρης), Χάτζιτς (65’ Πασσάς, 85’ Τσούνης), Ζουρούδης (50’ Γκούρμα).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου