ΤΟΠΙΚΑ

Προσλήψεις

προσλήψεις-851206

Δεν μπορεί παρά να δημιουργεί προβληματισμό σε όλους τους νουνεχείς το μπαράζ των αλλεπάλληλων κυβερνητικών μέτρων τις τελευταίες εβδομάδες. Το έχουμε ξαναπεί. Οι κυβερνώντες θυμίζουν εκείνο τον ηλικιωμένο που θέλει να κάνει εκείνες τις… τρέλες που δεν έκανε σε όλη του την προηγούμενη ζωή. Ετσι και η Κυβέρνηση. Λες και θέλει να προλάβει μέσα σε ένα καλοκαίρι όσα δεν έκανε μέσα σε 5,5 χρόνια…
Για παράδειγμα ένα χρόνο τώρα, από τότε που ξέσπασε η οικονομική κρίση, οι επιχειρηματίες, οι έμποροι και οι βιοτέχνες, ζητούσαν τη λήψη μέτρων προκειμένου να αντιμετωπίσουν την έλλειψη ρευστότητας που σημειώθηκε από το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η Κυβέρνηση, εσκεμμένα ή μη, προτίμησε να δώσει τα χρήματα στις τράπεζες. Τα 28 δισ. Οι τελευταίες όμως παρά τη χρηματοδότησή τους συνέχιζαν και συνεχίζουν να δίνουν με το… σταγονόμετρο δάνεια στις επιχειρήσεις. Τελικά έπρεπε να φθάσουμε στο αμήν, να είναι κάτι παραπάνω από αισθητή η οικονομική δυσανεξία που επικρατεί σε όλο το εύρος της παραγωγικής βάσης της χώρας, για να έλθει επιτέλους η Κυβέρνηση μετά από ένα ολόκληρο χρόνο και να εγγυηθεί τη χορήγηση δανείων προς τους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες. Έχει όμως χαθεί ήδη πολύτιμο έδαφος. Έχουν χαθεί ήδη μερικές χιλιάδες θέσεις εργασίας.
Την ίδια στιγμή, ενώ ο ιδιωτικός τομέας βαρυγκομά, η κυβέρνηση αναγγέλλει χιλιάδες προσλήψεις στο στενό και στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα. Δεν στεκόμαστε στο γεγονός ότι οι περισσότερες από αυτές είναι συμβάσεις ορισμένης χρονικής διάρκειας και ως εκ τούτου ελλοχεύει ο κίνδυνος να δημιουργηθεί μία δεύτερη γενιά συμβασιούχων, που θα είναι σε πολιτική ομηρία από την εκάστοτε Κυβέρνηση (Σ.Σ. Εδώ στο Βόλο όλοι θα θυμούνται ασφαλώς τις καθημερινές διαμαρτυρίες, μέχρι πριν λίγους μήνες, των εργαζομένων στο Δήμο που ήθελαν να γίνουν μόνιμοι, ενώ ήταν συμβασιούχοι από προγράμματα του ΟΑΕΔ. Μετά από αγώνες, όπου δοκιμάστηκε σε υπερθετικό βαθμό η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, μερικοί τα κατάφεραν και γίνονται οσονούπω αορίστου χρόνου, επειδή κάποιοι στο Δήμο έκαναν σκοπίμως τα στραβά μάτια…) Στεκόμαστε σε προσλήψεις που γίνονται σε μία περίοδο που τα δημόσια οικονομικά της χώρας έχουν πάρει τον κατήφορο. Τι κατήφορο; Χάλια μαύρα. Γιατί όλα αυτά; Γιατί θα γίνουν εκλογές το φθινόπωρο; Όχι. Ο Καραμανλής δεν θέλει να αυτοκτονήσει, όπως μας έλεγε πριν λίγες μέρες στέλεχος της τοπικής Ν.Δ. Σε πρώτη φάση και μέχρι το φθινόπωρο εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι να κλείσει την ψαλίδα και με τον ερχομό του χειμώνα οι δημοσκοπήσεις να δείξουν ότι οι εκλογές του Φεβρουαρίου ή Μαρτίου που θα προκαλέσει, ούτως ή άλλως, το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, θα είναι ντέρμπι.
Και σε ένα ντέρμπι, ως γνωστόν, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί έκπληξη…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου