ΤΟΠΙΚΑ

Αποπνικτική ατμόσφαιρα στο Π. Λιμεναρχείο

αποπνικτική-ατμόσφαιρα-στο-π-λιμεναρ-851206

Εφιαλτική η χθεσινή μέρα για τους κατοίκους του Παλιού Λιμεναρχείου. Η υψηλή θερμοκρασία σε συνδυασμό με την υγρασία και το σύννεφο σκόνης που σηκώθηκε στο ύψος των σιλό στο λιμάνι, όπου γίνονταν εκφόρτωση σιτηρών, έκαναν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.
Ο Σταθμός Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που είναι εγκατεστημένος στο Πεδίον του Άρεως… χτύπησε κόκκινο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 2 μετά το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα οι υπερβάσεις που καταγράφηκαν ήταν συνεχείς στα μικροσωματίδια. Στις 4.25 μ.μ. μάλιστα ο δείκτης έδειξε μέγιστη τιμή 119 mgr ανά κυβικό μέτρο, όταν το όριο κινείται στα 50 mgr. Στις 11.35 π.μ. αντίστοιχα η μέγιστη τιμή ήταν 88 mgr.
Από νωρίς το πρωί, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι περίοικοι, είχε σηκωθεί κουρνιαχτός από την εκφόρτωση σιτηρών. Τις τελευταίες μέρες εξάλλου είναι πολύ έντονη η δυσοσμία στην περιοχή, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην μπορούν να σταθούν ούτε στις αυλές τους. Εκτιμούν μάλιστα ότι πρέπει να πρόκειται για φορτίο ιχθυοτροφών, το οποίο και αναδύει δυσάρεστες οσμές.
Εκπρόσωποι του Εξωραϊστικού Συλλόγου της συνοικίας για μία ακόμη φορά επαναφέρουν ότι θα πρέπει να σταματήσει η φορτοεκφόρτωση του σκραπ και των άλλων επικίνδυνων υλικών να γίνεται χύδην αλλά συσκευασμένα και απαιτούν παράλληλα να ληφθούν μέτρα για τον καθημερινό και έγκαιρο καθαρισμό του λιμανιού.
Δεν είναι δυνατόν, τονίζουν, να αδιαφορούν οι τοπικοί φορείς και να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της συνοικίας αλλά και ευρύτερα του Βόλου.
Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν επίσης να φύγει η γεφυροπλάστιγγα του λιμανιού που βρίσκεται δίπλα από τα σπίτια της συνοικίας και να γίνεται ουσιαστικός έλεγχος στη διακίνηση των φορτηγών.
“Έχουμε ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας, τους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας, δεν μπορούμε να παραμένουμε παθητικοί θεατές της καταδίκης μας” επισημαίνουν οι κάτοικοι της περιοχής και αφήνουν ανοιχτά να εννοηθεί ότι οι παρεμβάσεις που προτείνονται για να λυθεί το πρόβλημα είναι εκ του προχείρου και επανέλαβαν ότι θα αναζητήσουν τη γνώμη άλλων ειδικών από την Αθήνα, προκειμένου να έχουν σαφή πρόταση για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου