ΤΟΠΙΚΑ

Αυτόκλητος κυβερνητικός εκπρόσωπος ο κ. Πρίντζος

αυτόκλητος-κυβερνητικός-εκπρόσωπος-851206

Αντεπίθεση από το Νομάρχη Μαγνησίας. Με αιχμηρό τρόπο και απαντώντας στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννη Πρίντζο για τα όσα υποστήριξε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προχθές, ο Απόστολος Παπατόλιας κάνει λόγο για «θλιβερή και άκαιρη απολογία» και αποδίδει στον πρώην Νομάρχη το ρόλο του αυτόκλητου κυβερνητικού εκπροσώπου.
Για τα όσα επισήμανε ο κ. Πρίντζος, συγκέντρωσε χθες τα πυρά και των αντινομαρχών Ηλία Ξηρακιά και Νίκου Ντίτορα καθώς και του εντεταλμένου συμβούλου των ΠΣΕΑ Χαρ. Τσαμπάζη, που απάντησαν στα θέματα που έθιξε ο πρώην Νομάρχης, απευθύνοντας δριμύ κατηγορώ για τα πεπραγμένα της θητείας του κ. Πρίντζου.

Στη γραπτή δήλωσή του ο Νομάρχης Απόστολος Παπατόλιας επιτίθεται προσωπικά στον προκάτοχό του, τονίζοντας: «Η συνέντευξη του τ. Νομάρχη δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια θλιβερή και άκαιρη απολογία ενός αυτόκλητου κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος πασχίζει εναγωνίως να αποκαταστήσει ή να συγκαλύψει αστοχίες και λάθη της δικής του θητείας. Το άλλοτε πειθήνιο και άβουλο όργανο των Υπουργών της κυβέρνησης συνεχίζει να εκπληρώνει σήμερα με συνέπεια το ρόλο του είτε ως αντηχείο της Περιφέρειας είτε ως σωσίβιο στις πρακτικές της κεντρικής διοίκησης, που ζημιώνουν τη Μαγνησία και τους πολίτες της».

Παραποιείται
η αλήθεια

«Ο κ. Πρίντζος την «φιλοτιμίαν ανάγκην ποιούμενος» μέσα στον Αύγουστο και με την αγωνία μήπως τον προλάβουν άλλα κυβερνητικά στελέχη, όπως άλλες φορές, προχώρησε σε μία επανάληψη της γνωστής κριτικής του στο έργο της παρούσας Νομαρχιακής Αρχής. Είναι φανερό ότι πρόκειται για μία απεγνωσμένη προσπάθεια να δικαιολογήσει τις μεγάλες αστοχίες και παραλείψεις της δικής του θητείας», υπογράμμισε ο αντινομάρχης Ηλίας Ξηρακιάς, που κάλεσε τον πρώην Νομάρχη να κάνει την αυτοκριτική του επιτέλους για τη θητεία του και να αναλογιστεί τις ευθύνες του για τις χαμένες ευκαιρίες στο Νομό.
Επισήμανε ότι ο κ. Πρίντζος παρουσιάστηκε με διάφορους ρόλους, αλλάζοντας «καπέλο», πότε αντιπολιτευόμενος το Νομάρχη, πότε ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, ποτέ όμως ως γνήσιο αυτοδιοικητικό στέλεχος.

Απαντώντας επί της ουσίας για το έργο Χάνια-Κισσός, ο κ. Ξηρακιάς κατηγόρησε τον κ. Πρίντζο ότι «αρέσκεται να βαφτίζει το κρέας ψάρι» και αναφέρθηκε βήμα προς βήμα στις προσπάθειες που έκανε η σημερινή νομαρχιακή αρχή, προκειμένου να μην απενταχθεί και χαθεί το έργο.

«Το χρονοδιάγραμμα σε ένα έργο δεν είναι κουρδισμένο ξυπνητήρι. Υπάρχει ζωντανό εργοτάξιο με μηχανήματα και ανθρώπους και ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί κάτι και να απαιτηθούν μικρές παρεκκλίσεις μερικών εβδομάδων. Το έργο δεν θα γινόταν, αν η ΝΑΜ δεν συμπλήρωνε τον προϋπολογισμό με 1,7 εκ. ευρώ» τόνισε ο Αντινομάρχης Εργων, που επίσης καυτηρίασε τον πρώην Νομάρχη, καταλογίζοντάς του και άγνοια, όταν υποστηρίζει -ενάντια στα όσα προβλέπει ο νόμος- ότι η ΝΑΜ θα πρέπει να αναλάβει τη λειτουργία του Παναγιώτικου, αντί του Φορέα που είναι ο αρμόδιος να το κάνει.

Όσον αφορά στους πλημμυροπαθείς της Νεάπολης, ο κ. Ξηρακιάς επανέλαβε ότι
η σημερινή Νομαρχιακή Αρχή υπέβαλε έγκαιρα το σχετικό αίτημα και προχώρησε άμεσα στην καταγραφή των ζημιών των πλημμυροπαθών της περιοχής, η Κυβέρνηση ωστόσο δεν κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Δεν μοιάζουμε…

Τόσο ο κ. Ξηρακιάς, όσο και οι κ.κ. Ντίτορας και Τσαμπάζης, ήταν ξεκάθαροι ότι η Νομαρχιακή αρχή από άποψη αρχής θα συνεχίσει να διεκδικεί, ακόμη και εάν πρέπει να συγκρουστεί με την κεντρική εξουσία ή την περιφέρεια προς όφελος του Νομού.
Μάλιστα κατηγόρησαν τον κ. Πρίντζο ότι επί δικής του θητείας δεν είχε ορθώσει ανάστημα, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για θέματα που αφορούσαν στη Μαγνησία και υπενθύμισαν ότι αυτός ήταν ένας από τους κυριότερους λόγους που οι πολίτες τον καταδίκασαν στις εκλογές του 2006.
«Εμείς θα κριθούμε στο τέλος της τετραετίας» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Ντίτορας, «ας ανατρέξει ο κ. Πρίντζος να δει γιατί τον καταψήφισαν οι πολίτες» και αμφισβήτησε την επάρκειά του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «με τις γνώσεις του τεχνικού της δεκαετίας του ’60 δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει μπροστά και καλό θα είναι να μην ενοχλείται επειδή άλλοι έχουν περισσότερες γνώσεις από αυτόν και κάνει αναφορές τέτοιου είδους», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ντίτορας.
Τέλος ο κ. Τσαμπάζης, αναφερόμενος στο έντυπο για τις ελεύθερες παραλίες με αφορμή την κριτική που έγινε από τον κ. Πρίντζο, έκανε σαφές ότι πρόκειται για ένα ενημερωτικό φυλλάδιο που υπενθυμίζει στους πολίτες τους νόμους και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το δικαίωμά τους για ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες και προκάλεσε τον πρώην Νομάρχη να αναλογιστεί ποιες ανάλογες πρωτοβουλίες είχε πάρει ο ίδιος την 4ετία που είχε το τιμόνι, προκειμένου παρά το όποιο πολιτικό κόστος να θέσει τέρμα στην αυθαιρεσία στις παραλίες και τον αιγιαλό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου