ΤΟΠΙΚΑ

Αεροδρόμιο Αγχιάλου: “Φτάνουν τα λόγια, χρειάζονται έργα”

αεροδρόμιο-αγχιάλου-φτάνουν-τα-λόγι-532434

Ο αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου υποστήριξε ότι όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να βάλουν και λεφτά για το φορέα

«Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας θεωρεί απαραίτητη την προώθηση του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου μέσα από μία μεγάλη συνέργεια, που θα δημιουργήσουν οι φορείς της Κεντρικής Ελλάδας. Μία συνέργεια, η οποία θα μιλάει για την ουσία και όχι για την επικοινωνία».

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Τα παραπάνω τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ χθες ο αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κωνσταντίνος Λεβέντης, μετά το μείζον θέμα, που προκλήθηκε με την αποχώρηση της Ryanair και ζήτησε να σταματήσουν τα λόγια, αλλά όποιος δείχνει ότι ενδιαφέρεται να βάλει και το χέρι στην τσέπη βαθιά…

Κατά τον ίδιο, είναι επιτακτική η ανάγκη ίδρυσης του φορέα με τη συμμετοχή όλων εκείνων, ακόμη και από την ιδιωτική πρωτοβουλία, που προτίθενται να ενισχύσουν το φορέα οικονομικά, ώστε να διαθέτει μάνατζερ ως επικεφαλής και Διοικητικό Συμβούλιο για να προσελκύσουν πτήσεις στο αεροδρόμιο.

Η Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, υπενθύμισε προς επίρρωση, έκανε την επίμαχη πρόταση το 2013, όμως τότε ενώ όλοι οι φορείς επέδειξαν προθυμία, στην πορεία κανένας δεν θέλησε να βάλει χρήματα.

«Είναι απαραίτητο να σταματήσει άμεσα ο κάθε πικραμένος να μιλάει για το αεροδρόμιο. Οποιος βγει να μιλήσει, θα πρέπει να έχει μαζί του και μία επιταγή. Βγαίνει ο δήμος Βόλος, πρέπει να έχει. Βγαίνει η Ενωση Ξενοδόχων, πρέπει να δώσει λεφτά. Βγαίνει το Επιμελητήριο, το ίδιο. Ολα τ’ άλλα είναι στρογγυλά τραπέζια, είναι επικοινωνία» συμπλήρωσε.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνο Αγοραστό, επισημαίνοντας ότι «έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να προσκαλέσει σε συνάντηση όλους τους φορείς τόσο της Μαγνησίας όσο και της Θεσσαλίας ολόκληρης».

Η συνάντηση αναβλήθηκε, καθώς συνέπεσε με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων, με αποτέλεσμα ο κ. Αγοραστός να απουσιάζει στην Αθήνα σε συσκέψεις.

«Περιμένουμε να ορίσει εκ νέου ημερομηνία. Η Περιφέρεια στήριξε το αίτημά μας όταν πήγαμε πριν από ένα μήνα εκεί για να ζητήσουμε τη συνάντηση. Μέχρι να οριστεί νέα ημερομηνία, κανείς δεν θα πρέπει να μιλάει» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου επισήμανε ότι με την αποχώρηση της αεροπορικής εταιρείας χάσαμε το επιβατικό της κοινό αλλά ένα μέρος αυτού θα επισκεφθεί εκ νέου τη Μαγνησία, με πτήσεις μέσω Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Από την άλλη μεριά, το αεροδρόμιο δεν μπορεί να ελέγχεται από μία αεροπορική εταιρεία» κατέληξε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου