ΤΟΠΙΚΑ

Στο Βόλο για μασέλα… ~ Ασφαλισμένοι περιμένουν μήνες για δόντια

στο-βόλο-για-μασέλα-ασφαλισμένοι-περ-532471

Τεράστια λίστα αναμονής στη μία και μοναδική γιατρό για όλη τη Θεσσαλία και τη Λαμία

Χωρίς… μασέλα το λιγότερο για ένα εξάμηνο Βολιώτες ασφαλισμένοι που έχουν ανάγκη τεχνητής οδοντοστοιχίας. Η μία και μοναδική οδοντοπροσθετικός που απασχολείται στο ΠΕΔΥ Βόλου ακόμη και να δούλευε 24ωρες το 24ωρο δεν θα προλάβαινε να εξυπηρετήσει όλους όσους έχουν την ανάγκη της… καθώς ελλείψει δεύτερου οδοντοπροσθετικού, εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους ολόκληρης της Θεσσαλίας αλλά και της Λαμίας!

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Οσοι είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους για… δόντια στο ΠΕΔΥ στο Βόλο, είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν από έξι μήνες μέχρι και ένα χρόνο για να αποκτήσουν τεχνητή οδοντοστοιχία. Το τμήμα λειτουργεί με μία οδοντοπροσθετικό που είναι επιφορτισμένη να εξυπηρετεί όλα τα περιστατικά από το Βόλο, τους άλλους τρεις Θεσσαλικούς νομούς αλλά και τη Λαμία.

Οταν φυσικά υπάρχουν υλικά, διότι το τμήμα σύμφωνα με πληροφορίες, «αγκομαχά» και στο ζήτημα της προμήθειας των ειδικών υλικών για να λειτουργήσει καθώς οι διαγωνισμοί γίνονται σε κεντρικό επίπεδο και μετά ακολουθεί ο εφοδιασμός των παραρτημάτων του ΠΕΔΥ στην περιφέρεια.

«Γολγοθάς» είναι και η εξυπηρέτηση των μικρών παιδιών από ορθοδοντικό στο Βόλο καθώς στο ΠΕΔΥ απασχολείται μόνος ένας ορθοδοντικός ο οποίος όπως και η συνάδελφός του είναι ο μοναδικός για ολόκληρη τη Θεσσαλία και τη Λαμία.

Μακραίνει διαρκώς η λίστα αναμονής

Η λίστες αναμονής τόσο για την κατασκευή τεχνητής οδοντοστοιχίας όσο και για τον ορθοδοντικό μακραίνει διαρκώς. Οπως παραδέχτηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διευθυντής του ΠΕΔΥ Γ. Μπακούλας, ακόμη και για μία απλή επιδιόρθωση σε τεχνητή οδοντοστοιχία η αναμονή είναι μέχρι και τρεις μήνες, ενώ εάν πρόκειται να τοποθετηθεί εξαρχής οδοντοστοιχία τότε τα πράγματα είναι ακόμη πιο χρονοβόρα και δεν αποκλείεται να περάσουν μήνες… μέχρι να εξυπηρετηθεί ο ασφαλισμένος και υπό την προϋπόθεση πάντα ότι υπάρχουν τα απαραίτητα υλικά.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις έντονες διαμαρτυρίες ασφαλισμένων αποδέκτες γίνονται οι γιατροί που απασχολούνται στο Ορθοδοντικό Τμήμα και οι οποίοι είναι αλήθεια ότι καταβάλλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους ενδιαφερόμενους, όμως η έλλειψη υλικών μοιραία οδηγεί σε καθυστερήσεις, εκνευρισμό αλλά και απογοήτευση όσους βρίσκονται στη λίστα αναμονής.

Ιδιαίτερα ωστόσο σημαντικό και ενδεικτικό του προβλήματος είναι το γεγονός ότι ειδικά στην περίπτωση μικρών παιδιών όπου η λίστα… είναι μακρά λόγω έλλειψης υλικών για τα σιδεράκια, το πρόβλημα χαρακτηρίζεται οξύ καθώς σε αφορά ηλικίες ιδιαίτερα ευαίσθητες όπου η ορθοδοντική παρέμβαση κρίνεται απαραίτητη και επιβεβλημένη.

Τους τελευταίους μήνες σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ίδιων των γιατρών η κίνηση ειδικά στο Ορθοδοντικό Τμήμα του ΙΚΑ Βόλου αλλά και στη Νέα Ιωνία είναι ιδιαίτερα αυξημένη, για ευνόητους λόγους. Μάλιστα όπως εξηγούν οι ίδιοι όλο και πιο πολλοί ασφαλισμένοι ακόμη και νεαρής ηλικίας επιλέγουν τα ιατρεία του ασφαλιστικού τους φορέα για να εξεταστούν και να κάνουν οποιεσδήποτε ορθοδοντικές παρεμβάσεις, αφού εξαιτίας της οικονομικής κρίσης επιλέγεται η πιο συμφέρουσα λύση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου