ΤΟΠΙΚΑ

Χόρτα, τρωκτικά και ερπετά σε γειτονιές του Βόλου

χόρτα-τρωκτικά-και-ερπετά-σε-γειτονιέ-534778

«Βασανίζουν» ολόκληρες γειτονιές, επιβεβλημένος ο καθαρισμός και ο ψεκασμός

Περικυκλωμένος ο Βόλος και οι γειτονιές της Νέας Ιωνίας από χόρτα. Επιβεβλημένος ο επισταμένος καθαρισμός κοινοχρήστων χώρων, πλατειών και παιδικών χαρών από τα χόρτα αλλά και ο ψεκασμός καθώς ακρίδες, κάμπιες και ποντίκια «κάνουν πάρτι».

Oι έντονες βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα και στις αρχές της άνοιξης αλλά και το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει οι απαραίτητοι ψεκασμοί έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα στις περισσότερες γειτονιές στο Βόλο και τη Νέα Ιωνία.

Η αδιαφορία εξάλλου ορισμένων να καθαρίσουν οικόπεδα έχει συντελέσει έτσι ώστε σε πολλές περιοχές τα χόρτα μαζί με ακρίδες και φίδια να κάνουν «πάρτι».

Η πυκνή βλάστηση σε πολλές περιπτώσεις έχει καλύψει πεζοδρόμια και συνεχίζει να επεκτείνεται και σε κάθετους δρόμους.

Η ανησυχία εντείνεται από τη στιγμή που το θερμόμετρο έχει πάρει την ανιούσα τις τελευταίες μέρες καθώς εκτός από τα χόρτα, έχουν κάνει την εμφάνισή τους και τρωκτικά που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος κυρίως στις περιφερειακές γειτονιές της πόλης και «αλωνίζουν» σε παιδικές χαρές και πάρκα.

Ολόκληροι δρόμοι και οικόπεδα έχουν κυριολεκτικά «παραδοθεί» στην πυκνή βλάστηση, ενώ επειδή το πρόβλημα είναι έντονο και τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται και έξαρση εποχικών αλλεργιών από τα χόρτα και τη γύρη, σε πολλές γειτονιές οι περίοικοι αναλαμβάνουν πρωτοβουλία από μόνοι τους και προχωρούν σε καθαρισμό των κοινόχρηστών χώρων και το κόψιμο των χόρτων.

Το πρόβλημα ωστόσο παραμένει σε ιδιωτικά οικόπεδα τα οποία έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους από ιδιοκτήτες και στα οποία ο Δήμος Βόλου δεν έχει δικαιοδοσία να παρέμβει παρά μόνο εφόσον πρώτα ενημερώσει τους ιδιοκτήτες και τους επισημάνει την υποχρέωση να καθαρίσουν το χώρο.

Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει η διαδικασία των προστίμων εάν ο ιδιοκτήτης αδιαφορήσει και κριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι ο χώρος αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου