ΤΟΠΙΚΑ

Προβληματισμός για την έλλειψη τακτικών πτήσεων

προβληματισμός-για-την-έλλειψη-τακτι-535999

Στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου – Συνάντηση του αερολιμενάρχη και του αντιδημάρχου τουρισμού Βόλου

Συνάντηση είχαν ο αερολιμενάρχης κ. Κωνσταντίνος Ευσταθίου και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας Δ. Βόλου Θάνος Θεοδώρου. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η λειτουργία του Κρατικού Αερολιμένα Ν. Αγχιάλου (VOL) και η τουριστική περίοδος, που ξεκινά, ενώ η συζήτηση εστιάστηκε στην πορεία του αεροδρομίου αναφορικά με την ενίσχυση των πτήσεων και κυρίως των τακτικών αεροπορικών συνδέσεων, που μπορούν να συμπαρασύρουν αναπτυξιακά το τουριστικό προϊόν της περιοχής και φυσικά όλης της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Ελλάδας.

Ο προβληματισμός, που αναπτύχθηκε, επικεντρώθηκε στην έλλειψη μεγάλου ενδιαφέροντος για το αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδας και με βάση αυτή τη διαπίστωση συζητήθηκαν σκέψεις και διαμορφώθηκαν ιδέες, που εστιάζουν κυρίως στην προσπάθεια να δοθεί σύντομα λύση στην επαναλειτουργία τακτικών πτήσεων με αεροδρόμια της Ευρώπης. Οι σκέψεις αυτές θα διερευνηθούν περισσότερο και ενδέχεται το επόμενο διάστημα να συζητηθούν με τοπικούς φορείς καθώς η ανάληψη πρωτοβουλιών, που θα δώσουν δυναμική στο αεροδρόμιο είναι κοινός σκοπός και τόπος όλων.

Παράλληλα, και ενόψει της τουριστικής περιόδου, που αρχίζει, επανατροφοδοτήθηκαν τα σημεία πληροφόρησης κοινού του αεροδρομίου με τουριστικό υλικό, προκειμένου να γίνεται ομαλά η υποδοχή των επισκεπτών και η ενημέρωσή τους για την περιοχή και τις δυνατότητές της. Οι τακτικές πτήσεις στο αεροδρόμιο ΚΑΝΑ (VOL) ξεκινούν στις 12 Μαΐου, ενώ οι μισθωμένες έχουν ήδη ξεκινήσει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου