ΤΟΠΙΚΑ

Πράσινο φως Συγκλήτου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τα ταμειακά διαθέσιμα

πράσινο-φως-συγκλήτου-πανεπιστημίου-536744

Πράσινο φως Συγκλήτου Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τα ταμειακά διαθέσιμα

Πράσινο φως άναψε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων του ιδρύματος σε ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Σε έκτακτη συνεδρίασή της αποφάσισε να διαθέσει τα χρήματα που ζήτησε η Κυβέρνηση με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, μολονότι το ίδρυμα διανύει περίοδο «ισχνών αγελάδων» σε οικονομικό επίπεδο.

Οπως είναι γνωστό για το 2015, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας δεν έχει εκταμιεύσει ούτε μία δόση από την τακτική επιχορήγησή του. Λειτουργεί με χρήματα από το 2014.

Κι όμως η Σύγκλητος, αποφάσισε να μεταφέρει τα ταμειακά διαθέσιμα στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος από τη στιγμή που εξαιρούνται από την πράξη νομοθετικού περιεχομένου τα κονδύλια της έρευνας. Συνολικά τα διαθέσιμα του Π.Θ. ανέρχονται στο ποσό των 6 εκ. ευρώ. Από αυτά το ίδρυμα θα κρατήσει ποσό για να καλύψει άμεσες ανάγκες του, οι οποίες προϋπολογίζονται στα 2,5 εκ. ευρώ περίπου. Πρόκειται για κονδύλια που θα διατεθούν για κάλυψη διαγωνισμών, αναλωσίμων και πληρωμή λογαριασμών.

Τα υπόλοιπα 3,5 εκ. ευρώ θα καταθέσει σε ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Απαραίτητη προϋπόθεση πριν την κατάθεση είναι να κοινοποιηθεί η εγκύκλιος για τη μεταφορά των διαθέσιμων, τα οποία θα επιστραφούν στο ίδρυμα και μάλιστα με τόκο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου