ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Sos για τη
γρίπη των χοίρων!
Την ώρα που στα περισσότερα Νοσοκομεία και τις Νομαρχίες της χώρας έχουν γίνει συσκέψεις και συναντήσεις για τη νέα γρίπη, προκειμένου να εξευρεθεί ένα σχέδιο δράσης, εμείς εδώ στη Μαγνησία το αποφασίσαμε μέσα στον Αύγουστο! Η εμφάνιση της γρίπης έγινε περίπου το Μάιο κι έπρεπε να περάσουν πάνω από 2 μήνες για να το πάρουμε πρέφα. Ευελπιστούμε ότι η συνάντηση που θα γίνει τη Δευτέρα στο Νοσοκομείο του Βόλου να βγάζει κάποια συμπεράσματα και ειδήσεις, προκειμένου να ενημερωθεί υπεύθυνα και το κοινό, που έχει βαρεθεί να ακούει λόγια από τον καθένα.
Δ.Π

Ο Βόλος το βράδυ
Οσοι κυκλοφορούν το βράδυ στο κέντρο του Βόλου, έχουν καταλάβει ότι το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και οι περισσότεροι Βολιώτες την κάνουν για άλλα μέρη, είτε για διακοπές είτε για διασκέδαση. Άδειοι δρόμοι και μπαράκια, δεκάδες άδειες θέσεις πάρκινγκ, ακόμη και στον πιο κεντρικό δρόμο και γενικά εικόνες που θυμίζουν ερήμωση. Βέβαια, όταν ξημερώνει, η κατάσταση αλλάζει και επανέρχεται ο πανικός, όμως αυτός τουλάχιστον διαρκεί για λίγο…
Δ.Π

Οι αποζημιώσεις
Σχετικά με τις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών του 2008 στη συνοικία της Νεάπολης ο αρμόδιος αντινομάρχης Ηλίας Ξηρακιάς έσπευσε να επισημάνει ότι η εν λόγω συνοικία του Βόλου, που επλήγη από πλημμύρες το 2008, παρά την πρόταση της ΝΑΜ, ποτέ δεν κηρύχτηκε πλημμυρόπληκτη περιοχή, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία με κοινή απόφαση των υπουργών ΥΠΕΧΩΔΕ και Οικονομίας, όπως έγινε με τις πλημμύρες του 2006. Οι κοινές επιτροπές που συγκρότησε η ΝΑΜ, όπως προβλέπει ο νόμος, έχουν ήδη καταγράψει τις ζημιές των πλημμυροπαθών. Όμως απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κοινή Υπουργική Απόφαση οριοθέτησης της περιοχής για την καταβολή αποζημιώσεων…
Α.Φ.

Είναι πολλά τα λεφτά…
Πάντως λίγο από εδώ και λίγο από εκεί, μαζεύτηκε το φέσι για το δήμο Αγριάς και η απορία μας είναι πώς θα βρεθούν να δοθούν; Κουράγιο… Αλλά το θέμα είναι πως πρέπει να πληρωθούν οι ιδιοκτήτες στους οποίους και οφείλονται τα χρήματα!
Α.Φ.

Γύρισε την πλάτη
Ο Σύνδεσμος Ύδρευσης-Άρδευσης Νοτίου Πηλίου έστρεψε την πλάτη στην προθυμία της Νομαρχίας να συμβάλει με τις υπηρεσίες της στις ελλείψεις και τις αδυναμίες του φορέα να λειτουργήσει το έργο του φράγματος Παναγιώτικο. Επέλεξε να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο με τους δικούς της πόρους και έργα. Μετά από αυτό ο νομάρχης ξεκαθάρισε ότι οποιοδήποτε πρόβλημα από εβδομάδα με τη μεταφορά νερού, την αποκλειστική ευθύνη θα φέρει ο Σύνδεσμος και μόνο αυτός.
Β.Σ.

Δείχνει χλομό
Για το φράγμα Παναγιώτικο υπενθυμίζεται ότι σε εκκρεμότητα βρίσκονται τα εγκαίνια του ταχυδιυλιστηρίου, τα οποία αναβλήθηκαν μετά την αδυναμία του Περιφερειάρχη να παραστεί στην ημερομηνία που καθορίστηκε αρχικά. Μετά, πάντως, τα «έριχνε» προς την Περιφέρεια ο νομάρχης σχετικά με την ασυνέπειά της απέναντι στη Νομαρχία για τη χρηματοδότηση του έργου. «χλομό» φαίνεται αν τα εγκαίνια θα γίνουν σύντομα.
Β.Σ.

Θολώνουν
τα νερά
Γενικώς στη Νέα Δημοκρατία αυτή την περίοδο αρέσκονται να… θολώνουν τα νερά, μπας και πιάσουν στον ύπνο τους πασόκους. Ετσι και οι νεοδημοκράτες, βουλευτές και υποψήφιοι για το χρίσμα, ενώ επιδεικνύουν μία ασυνήθιστη κινητικότητα να λύσουν όλα τα θέματα που δεν έλυσαν τα προηγούμενα 5,5 χρόνια, μέσα σε ένα καλοκαίρι, εν τούτοις παριστάνουν τον… ψόφιο κοριό.
Στην ίδια γραμμή κινήθηκε χθες το μεσημέρι και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας, που μόλις εμφανίστηκε στο Δημαρχείο του Βόλου για τη συνέντευξη, ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν βλέπει εκλογές το φθινόπωρο. Ούτε κατά διάνοια, ήταν η απάντησή του…
Α.Τ.

Με συνοδεία
Με συνεργάτες του από το πολιτικό του γραφείο, ανάμεσά τους και ο νομαρχιακός σύμβουλος Β. Χατζόπουλος, προσήλθε χθες στο Δημαρχείο ο Γ. Σούρλας. Τον συνόδευε επίσης ο πρωτοξάδελφος και εξ απορρήτων του Θαν. Σούρλας.
Στο τέλος των δηλώσεών του ο Αντιπρόεδρος της Βουλής δεν δίστασε να αποδώσει εύφημο μνεία στους συνεργάτες του στο πολιτικό του γραφείο στο Βόλο και στη Βουλή, για όλα όσα αγόγγυστα, όπως είπε, υπέστησαν επί μήνες για να φέρουν εις πέρας το οργανωτικό κομμάτι εγχειρήματος του ταξιδιού της Αργούς στην Κολχίδα, που δεν ήταν και μικρό, αν σκεφθεί κανείς ότι το ταξίδι αφορούσε σε 110 ανθρώπους, που διέμειναν στη Γεωργία από τέσσερις μέχρι και δέκα μέρες. Το ίδιο έπραξε ο Γ. Σούρλας και για την προϊσταμένη Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Μαρία Σπανού για τη δική της ξεχωριστή συμβολή στο ταξίδι.
Α.Τ.

Οι πρωτεργάτες
Αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι ήταν παρόντες στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου των κ.κ. Σούρλα και Βούλγαρη. Διακρίναμε εκτός των άλλων τον κ. Φοινικόπουλο, την κ. Μπαρτζιώκα, τον κ. Δουλόπουλο, τον κ. Γάτο και τον πρόεδρο της ΔΗΤΕΒ κ. Ζιάκα. Ήταν ακόμη παρών και ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΤΕΒ Βαγγ. Γούσιος. Με αφορμή την παρουσία του νυν και του πρώην προέδρου της ΔΗΤΕΒ να σημειώσουμε ότι ακούστηκαν και μερικές ανακρίβειες στη χθεσινή συνέντευξη, όσον αφορά σε εκείνους που πρωτοστάτησαν στη σύλληψη του εγχειρήματος και στην κατασκευή του πλοίου. Επειδή λοιπόν ακούγονται πολλά, να πούμε ότι οι πρώτες βάσεις μπήκαν από το Μιλτ. Ζιάκα επί Δημαρχίας Πιτσιώρη, ενώ οι πρώτες εργασίες κατασκευής του πλοίου έγιναν επί των ημερών Γούσιου επί Δημαρχίας Μήτρου. Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού…
Α.Τ.

Αγγαρεία…
Μάλλον για να απαλλαγούν από τη βάσανο σύγκλησης μία φορά το μήνα, συνεδρίασαν προχθές το μεσημέρι τα μέλη του Δ.Σ της ΔΕΥΑΜΒ. Το ένα και μοναδικό θέμα ήταν η έγκριση σύναψης συμβάσεων έργων. Η παράσταση, βλέπε αγγαρεία, έλαβε τέλος μέσα σε ελάχιστα λεπτά και έτσι οι συμμετέχοντες αλληλοευχήθηκαν καλό καλοκαίρι…
Α.Τ.

Συνάντηση
Συνάντηση με το Δήμαρχο Κάρλας Θαν. Παπαδήμα είχε χθες ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης της Κάρλας Γιάννης Πρίντζος. Αντικείμενο της συνάντησης το αρδευτικό έργο του Ριζομύλου που μόλις ξεκίνησε και που αποτελεί είναι ένα ακόμη σημαντικό έργο προς την κατεύθυνση πλήρους επανασύστασης της πρώην λίμνης Κάρλας.
Α.Τ.

Παίρνουν
μέτρα;
Τα κρουαζιερόπλοια πάνε και έρχονται προς και από το λιμάνι του Βόλου, όπως για παράδειγμα αυτό που αναχώρησε από το λιμάνι νωρίς χθες το πρωί. Και άντε οι ειδήσεις που βγαίνουν από το Λιμεναρχείο για τον ελλιμενισμό και τον απόπλου τους βγαίνουν με το σταγονόμετρο, μήπως όμως έπρεπε να κάνουν τον κόπο να ενημερώσουν τον κόσμο για τα μέτρα που παίρνουν, αν παίρνουν, για την επιδημία που έχει θορυβήσει τους πάντες; Τα ίδια μέτρα εξυπακούεται ότι θα πρέπει να ισχύουν, αν ισχύουν, και για τα εμπορικά πλοία που ελλιμενίζονται στην προβλήτα των σιλό.
Α.Τ.

Η προαγωγή
του «ναυάρχου»
Μπορεί στο περσινό ταξίδι της Αργούς προς δυσμάς ο καπετάνιος να άκουσε τα σχολιανά του και μάλιστα από πολλές πλευρές, στο φετινό ταξίδι όμως προς ανατολάς, άρχοντας ο Απόστολος Κούρτης. Πρώτος μεταξύ ίσων. Δόξα και τιμή που λέει ο λόγος. Συνεντεύξεις, εκδηλώσεις, φωτογραφίες, πρώτος σε όλα. Η επιμονή επιβραβεύεται ή ορισμένα πράγματα είναι αήττητα;
Ν.Τ.

Δημοσκόπηση
σε εξέλιξη
Σε εξέλιξη βρίσκεται δημοσκόπηση μεγάλης εταιρίας της Αθήνας για τα πολιτικά πρόσωπα της Μαγνησίας. Τι έγινε, έπιασαν επαρχία για διακοπές οι δημοσκόποι; Πάντως μαθαίνουμε ότι η μέτρηση δεν είναι και τόσο ζυγισμένη, γέρνει μονόπατα δηλαδή. Πιο συγκεκριμένα για μια κατηγορία υποψηφίων από τη μία παράταξη φιγουράρει ένας και μοναδικός, ενώ τα κουκιά της άλλης παράταξης μοιράζονται τέσσερα – πέντε άτομα. Βολικό αλλά όχι και τόσο ευφυές!
Χ.Μ.

Βόμβα
Αν όντως ευσταθούν τα όσα μας ανέφερε φίλος της εφημερίδας για τη δόμηση στο Πήλιο, ετοιμαστείτε για μεγάλη «βόμβα». Περισσότερα μετά από έρευνα που θα ακολουθήσει από δικαστικές και άλλες αρχές.
Δ.Χ.

Τέσσερα ευρώ
Μπράβο ανάπτυξη στο Χόρτο. Όταν πληρώνεις τέσσερα ευρώ τον καπουτσίνο και άλλα τέσσερα ευρώ το κρύο τσάι, μάλλον για γαλλική Ριβιέρα το έχουν δει κάποιοι επιχειρηματίες.
Δ.Χ.

Κατάσταση
Σκέφτομαι ότι το επόμενο καλοκαίρι η κατάσταση δεν θα θυμίζει το φετινό. Αν αναλογιστεί κανείς πόσοι θα είναι υποψήφιοι για τους δήμους και τη Νομαρχία, θα σφύζει από ζωή ο Βόλος.
Δ.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου