ΤΟΠΙΚΑ

12.000 μαθητές – τουρίστες στο Βόλο ~ Σημαντική αύξηση των σχολικών εκδρομών

12-000-μαθητές-τουρίστες-στο-βόλο-σημαντ-539754

Τη δεύτερη θέση πανελλαδικά, μετά τα Γιάννενα, στις προτιμήσεις των μαθητών – τουριστών, έχει κερδίσει ο Βόλος, καταγράφοντας τη φετινή σεζόν αύξηση 20% στις αφίξεις και διανυκτερεύσεις.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Αγαπημένος προορισμός για μαθητές από όλη τη χώρα, ο Βόλος και το Πήλιο, ανεβαίνει συνεχώς στις προτιμήσεις του σχολικού τουρισμού καθώς επαγγελματίες του χώρου σχεδιάζουν και προτείνουν στα μεγάλα πρακτορεία που διακινούν τον μεγαλύτερο αριθμό μαθητών, μοναδικά πακέτα φιλοξενίας και δραστηριοτήτων σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές.

Τα χαμηλά διαθέσιμα των οικογενειακών προϋπολογισμών, επηρεάζουν καθοριστικά τις σχολικές διαδρομές και προκειμένου να διατηρηθούν σε σημαντικά επίπεδα οι συμμετοχές, συμπιέστηκαν τα κόστη με αποκλεισμό νησιωτικών προορισμών και άλλων μακρινών περιοχών που απαιτούσαν μετάβαση με πλοίο ή αεροσκάφος.

Πλέον, όλες σχεδόν οι σχολικές εκδρομές, εκτός των 5μερων της Γ’ Λυκείου, πραγματοποιούνται οδικώς και ο Βόλος, στο κέντρο της Ελλάδας, κερδίζει στον ανταγωνισμό καθώς προσφέρει γρήγορη και άνετη μετάβαση, πολύ καλές τιμές στα καταλύματα και συνδυαστικές προτάσεις όπως επισκέψεις σε Μουσεία, σε αξιοθέατα, σε Πορταριά και Μακρινίτσα, δραστηριότητες αθλητικού και πολιτιστικού περιεχομένου κ.α.

«Είμαστε αγαπημένος προορισμός και κάθε χρόνο η κίνηση αυξάνεται» τονίζει η κα Βάσω Σακελλαρίου, Διευθύντρια του Volos Palace και επισημαίνει πως τα μεγάλα τουριστικά πρακτορεία των Αθηνών που ειδικεύονται στις σχολικές εκδρομές και διακινούν τον μεγαλύτερο αριθμό μαθητών (Μάνεσης, Βλασόπουλος κ.α.), δίνουν ιδιαίτερο βάρος στο Βόλο που αποτελεί κορυφαίο προορισμό.

Με τιμές από 33 ευρώ την ημέρα σε τρίκλινο δωμάτιο με πρωινό και ημιδιατροφή, με πλούσιο πρόγραμμα εναλλακτικών επισκέψεων σε Μουσεία, αξιοθέατα κ.α. καθώς και με πολλές δραστηριότητες που προσφέρουν φορείς της περιοχής, δημιουργούνται ανταγωνιστικά πακέτα.

Σημαντική παράμετρος είναι και ο επαγγελματισμός, ο σεβασμός με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τους μαθητές, οι οποίοι αισιοδοξούμε ότι θα έχουν τις καλύτερες αναμνήσεις από τη διαμονή τους στο Βόλο και ως ενήλικες τουρίστες στο μέλλον, θα έχουν την περιοχή μας στην καρδιά τους».

«Δεν έρχονται τυχαία»

Στα αποτελέσματα της οργανωμένης προσπάθειας που γίνεται στην προσέλκυση μαθητικού τουρισμού, αναφέρεται και ο κ. Λαζ. Ψιώτας από το τουριστικό γραφείο «Let’s go travel» που έχει ειδικευτεί στον σχολικό τουρισμό.

«Πέρυσι είχαμε στην περιοχή μας 10.000 περίπου μαθητές, φέτος 12.000. Τα Γιάννενα κι εμείς, βρισκόμαστε στις δύο πρώτες θέσεις πανελλαδικά με τα αθηναϊκά γκρουπ μαθητών να επιλέγουν τα ξενοδοχεία με τα περισσότερα αστέρια.

Υπάρχει μεγάλη κίνηση και να φανταστείτε ότι την περίοδο 23-25 Απριλίου, στο Βόλο δεν έβρισκε κανείς ούτε ράντζο στα ξενοδοχεία της περιοχής, από Αγχίαλο μέχρι Χάνια και Καλά Νερά. Σχολεία από Αλεξανδρούπολη και Κρήτη, βρίσκονταν την ίδια περίοδο στο Βόλο, αποδεικνύοντας πως αποτελούμε αγαπημένο προορισμό.

Εργαζόμαστε για να πετύχουμε την προσέλκυση, εκμεταλλευόμενοι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας και μάλιστα σε περιόδους με χαμηλές πληρότητες γενικά όπως το τετράμηνο από τα Χριστούγεννα μέχρι και τον Απρίλιο, οπότε τελειώνουν οι σχολικές εκδρομές καθώς ακολουθούν οι εξεταστικές περίοδοι σε Γυμνάσια και Λύκεια. Δεν έρχονται τυχαία στην περιοχή μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου