ΛΑΡΙΣΑ

Πολιτιστικά… πυρά κατά Κ. Αγοραστού

πολιτιστικά-πυρά-κατά-κ-αγοραστού-540615

Για τη στήριξη που παρείχε ο Περιφερειάρχης στην υποψηφιότητα της Λάρισας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας

Στη «σέντρα» ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός τόσο από την παράταξη Επιλογή Ευθύνης, όσο και από τη δημοτική ομάδα Δύναμη Βόλου. Κατηγορήθηκε ότι μέσω των δημόσιων δηλώσεών του έδωσε πρόκριση στην υποψηφιότητα της Λάρισας ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021, «ρίχνοντας» το Βόλο.

Το θέμα άνοιξε η επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης Νατάσσα Οικονόμου, ζητώντας ενημέρωση από τη δημοτική αρχή για τη συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστός με τη δημοτική αρχή Λάρισας. «Θα το χαρακτηρίζαμε τουλάχιστον άκομψο το γεγονός ότι δόθηκε πρόκριμα στη Λάρισα. Πρέπει να κινητοποιηθούμε», ανέφερε η κ. Οικονόμου. Η ίδια άφησε αιχμές και κατά της δημοτικής αρχής Βόλου για αδράνεια. «Υπάρχει αδράνεια από πλευράς της δημοτικής αρχής. Αν έχει απεμπολήσει την προσπάθεια είναι άλλο θέμα. Κινητοποιηθείτε», ανέφερε.

Στο ίδιο πνεύμα και ο επικεφαλής της Δύναμης Βόλου, Μιχάλης Μιτζικός. «Θεσμικά η Περιφέρεια θα έπρεπε να κρατήσει αυστηρή ουδετερότητα και δεν την κράτησε», υπογράμμισε.

Απαντώντας στις παραπάνω αιχμές η αρμόδια αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, ανέφερε ότι δεν έγινε επαφή με τον κ. Αγοραστό, δεδομένου ότι και για τη διοργάνωση της Ρεγκάτα ήταν αρνητικός σε προφορικό επίπεδο. «Δεν έχει χρήματα μου δήλωσε. Για την πολιτιστική πρωτεύουσα είναι θέμα πολιτικής να μην ανοίξουμε τα χαρτιά μας έως και τις 23 Οκτωβρίου οπότε και εκπνέει η προθεσμία υποβολής των προτάσεων. Ο φάκελος θα είναι μυστικός», εξήγησε.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου