ΤΟΠΙΚΑ

Νέα αναβολή για τα λεωφορεία 3 και 15 από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

νέα-αναβολή-για-τα-λεωφορεία-3-και-15-από-τ-542792

Αίτημα αναβολής με αφορμή την αγωνία του ΕΚΑΒ ζήτησε ο Πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ

Νέα αναβολή από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής στην τροποποίηση των διαδρομών των λεωφορείων των γραμμών 3 και 15 που καταλήγουν στην αφετηρία του Αναύρου. Το αίτημα της αναβολής κατέθεσε ο ίδιος ο Πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου, Παναγιώτης Γιόλας, με αφορμή την αγωνία που εξέφρασε το ΕΚΑΒ στη συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ Μαγνησίας, βάσει της οποίας ενδέχεται να δημιουργηθεί πρόβλημα στην κίνηση των ασθενοφόρων στην οδό Αθανασάκη.

Σύμφωνα με την εισήγηση, προτείνεται η διατήρηση της διαδρομής της λεωφορειακής γραμμής Νο. 1 και η τροποποίηση διαδρομών των λεωφορειακών γραμμών Νο. 3 και Νο.15, ώστε αυτές να διέρχονται μέσω των οδών Αθανασάκη και Πλαστήρα (βόρειο σκέλος) και με τον τρόπο αυτό να εξυπηρετούν και την ιδιαίτερη ζήτηση για πρόσβαση στις Υπηρεσίες του Νοσοκομείου Βόλου, καθώς και του Μουσείου.

Το ΕΚΑΒ υποστηρίζει ότι θα δημιουργηθεί κυκλοφοριακός φόρτος στην Αθανασάκη που θα εμποδίζει την απρόσκοπτη διέλευση των ασθενοφόρων. Στην αγωνία του ΕΚΑΒ, ο ίδιος ο Πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου, πρότεινε να «σπάσει» η πρόσβαση των ασθενοφόρων προς το Νοσοκομείο Βόλου, τόσο μέσω της οδού Αθανασάκη όσο και από την πλευρά της οδού Πολυμέρη.

Το θέμα θα επανεξεταστεί πριν τεθεί εκ νέου επί τάπητος για να ληφθεί απόφαση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. «Μπορούμε να λύσουμε ανώδυνα το θέμα», ανέφερε ο κ. Γιόλας.

Σημειώνεται ότι επίσης προτείνεται η δημιουργία μίας στάσης λεωφορείου στην εσοχή της οδού Αθανασάκη, λίγο πριν τη συμβολή της με την οδό Πλαστήρα.

Παράλληλα με τις τροποποιήσεις των λεωφορείων, θα γίνει ρύθμιση του φωτεινού σηματοδότη στη διασταύρωση των οδών Πολυμέρη και Αθανασάκη, ώστε να δίνεται η δυνατότητα αριστερής στροφής.

Ακόμη θα χωροθετηθούν 3 αποκλειστικές θέσεις στάσης λεωφορείων στην πλατεία Αναύρου και δύο θέσεων στην οδό Πολυμέρη, μία εσοχή για προσωρινή στάθμευση ενός λεωφορείου, παρά το παρκάκι της οδού Αιολίδος.

Τέλος θα δημιουργηθούν 50 θέσεις στάθμευσης υπό γωνία στην Πλαστήρα και χώρος στάθμευσης δύο τουριστικών λεωφορείων για την εξυπηρέτηση των προσερχόμενων στο Μουσείο, στην οδό Πλαστήρα (με Αθανασάκη).

Αντιδράσεις

Με αφορμή τη δεύτερη αναβολή του θέματος, εκδηλώθηκαν αντιδράσεις από τους δημοτικούς συμβούλους των «Δρόμων Συνεργασίας».

«Ολα αυτά δείχνουν ότι δεν έγινε διαβούλευση όπως έπρεπε», ανέφερε ο κ. Κ. Γαργάλας, επικαλούμενος τις 175 υπογραφές πολιτών που διαμαρτύρονται στην αλλαγή των δρομολογίων. «Δεν κάνατε διαβούλευση, σύναξη φίλων κάνατε», υποστήριξε από την πλευρά του ο κ. Ματθαίος Δραμητινός.

Από την πλευρά της πάντως, η Πρόεδρος της Επιτροπής, Μίνα Καλογήρου, υπογράμμισε ότι διαβούλευση έγινε, οφείλει όμως να σεβαστεί το αίτημα αναβολής του Αστικού ΚΤΕΛ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου