ΤΟΠΙΚΑ

Στοπ στην κυριακάτικη εργασία ~ Οι έμποροι ζητούν κατάργηση από τον υπουργό

στοπ-στην-κυριακάτικη-εργασία-οι-έμπο-542848

Το υπόμνημα προς το Γ. Σταθάκη με τα αιτήματα των επαγγελματιών

Αμεση κατάργηση της λειτουργίας των καταστημάτων για 8 Κυριακές, διατήρηση μόνο των δύο τελευταίων Κυριακών κάθε έτους, κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων και απαγόρευση διενέργειας προσφορών ένα μήνα πριν από την έναρξη των τακτικών εκπτώσεων ζητούν οι έμποροι Θεσσαλίας από τον υπουργό Ανάπτυξης, Γεώργιο Σταθάκη.

Εξάλλου, σε έρευνα που διενήργησε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας για τον τζίρο των καταστημάτων το πρώτο 2μηνο του 2015 προέκυψε ότι το 92% των ερωτηθέντων αποτύπωσε ως ανύπαρκτη την επίδραση που επέφερε το άνοιγμα των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων στην τόνωση της καταναλωτικής δαπάνης.

Σε υπόμνημά του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας ζητά επιπλέον διενέργεια προσφορών δύο φορές το χρόνο, μία για κάθε περίοδο, κατ’ επιλογήν κάθε επιχείρησης, με αναγγελία στον οικείο εμπορικό σύλλογο και στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Νίκος Τζίκας σημειώνει ότι το υφιστάμενο πλαίσιο έχει αποδειχτεί ότι όχι μόνο δεν ωφέλησε τις επιχειρήσεις, αλλά αντίθετα επέφερε μεγάλη αναστάτωση και σύγχυση τόσο στους εμπόρους όσο και στο καταναλωτικό κοινό κι επιπλέον δημιούργησε συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού εκ μέρους των μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων.

«Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων και έχοντας πλέον μετρήσιμα στοιχεία διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι ο τζίρος των επιχειρήσεων αντί να αυξηθεί, όπως υποστήριζαν οι προκάτοχοί σας, μειώθηκε.

Σε ό,τι αφορά στο θεσμό των εκπτώσεων – προσφορών, η πλήρης απελευθέρωσή τους έχει δημιουργήσει σύγχυση και δυσπιστία στους καταναλωτές και επί της ουσίας έχει εκφυλίσει το θεσμό των εκπτώσεων.

Με βάση τα παραπάνω και σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του διευρυμένου διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας, με τη συμμετοχή των προεδρείων των εμπορικών συλλόγων όλης της Θεσσαλίας θεωρούμε πως η εφαρμογή των ανωτέρω θα επιφέρει την αναγκαία και απαραίτητη ισορροπία στην αγορά και θα εξασφαλίσει, στο μέτρο του δυνατού, συνθήκες ίσου ανταγωνισμού» προσθέτει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου