ΤΟΠΙΚΑ

Ιστορική συμφωνία Microsoft και Yahoo εναντίον της Google

ιστορική-συμφωνία-microsoft-και-yahoo-εναντίον-της-851206

“Ευτυχές” τέλος στο “φλερτ” μεταξύ Microsoft και Yahoo, ανακοινώθηκε χθες από τους εκπροσώπους των εταιρειών. Οι δύο κολοσσοί του Internet ενώνουν τις δυνάμεις τους εναντίον του κοινού αντιπάλου τους, του Google.

Έτσι η μηχανή αναζήτησης της Microsoft “Bing” θα προσφέρει πλέον τις υπηρεσίες της στο site του Yahoo, ενώ η Yahoo θα αποτελέσει την ομάδα που θα υποστηρίζει τις διαφημίσεις των online πωλήσεων της Microsoft.

Με αυτή τη συνένωση δυνάμεων, Microsoft και Yahoo εξασφαλίζουν το 30% της αγοράς, ενώ η Google παραμένει αδιαμφισβήτητα μπροστά έχοντας τον έλεγχο του 65%.

Σε αντάλλαγμα για την παραχώρηση της μηχανής αναζήτησης της στη Microsoft, η Yahoo θα διατηρήσει το 88% των εσόδων από τις διαφημίσεις στο site της για τα πέντε πρώτα χρόνια της δεκαετούς συμφωνίας. Επίσης θα μπορεί να πουλά δικές της διαφημίσεις σε ορισμένα site της Microsoft.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Yahoo τα ετήσια έσοδά της θα αυξηθούν κατά 500 εκατομμύρια δολάρια, ενώ θα εξοικονομήσει περίπου 200 εκατομμύρια. Από την άλλη πλευρά, η εταιρεία αναμένεται να “δει” περικοπές προσωπικού λόγω της συγχώνευσης, σύμφωνα με τη γενική διευθύντρια της εταιρείας που μίλησε στο BBC.

Από την πλευρά της Microsoft, ο επικεφαλής Steve Balmer δήλωσε ότι, η συμφωνία θα εξασφαλίσει το απαραίτητο ανταγωνιστικό περιβάλλον για τη λειτουργία της μηχανής αναζήτησης της Microsoft.

Η νέα διοίκηση της Yahoo – η οποία ανέλαβε μετά την αποχώρηση του συνιδρυτή της εταιρίας Jerry Yang – θεωρεί ότι η συγχώνευση θα έχει πολλά οφέλη για τη Yahoo. “Νομίζω ότι σηματοδοτεί την αρχή μίας νέας εποχής για την ανάπτυξη του Inernet” δήλωσε το η γενική διευθύντρια του site Carol Bartz.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου