ΤΟΠΙΚΑ

Ποδηλάτες από 32 πόλεις θα ξεχυθούν στους δρόμους

ποδηλάτες-από-32-πόλεις-θα-ξεχυθούν-στου-543960

Συμμετέχει και ο Βόλος – Την Κυριακή 10 Μαϊου η ποδηλατοπορεία

Τριάντα δύο πόλεις ανάμεσα στις οποίες και ο Βόλος έχουν δηλώσει συμμετοχή στην 8η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαΐου, με αιτήματα την είσοδο του ποδηλάτου στο σχολείο και τη δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων.

Οι ποδηλάτες θα ξεχυθούν στους δρόμους στις 12 το μεσημέρι με αφετηρία την πλατεία του Αγίου Νικολάου διεκδικώντας ουσιαστική πολιτική και βιώσιμη κινητικότητα στις πόλεις.

Αναλυτικά, οι ποδηλάτες ζητούν μαθήματα ποδηλάτου και οδικής ασφάλειας για τα παιδιά, εργασίες για την προβολή των οφελών από την μετακίνηση με ποδήλατο, ασφαλείς χώρους στάθμευσης εντός του χώρου των σχολείων και γενικότερη διευκόλυνση της καθημερινής μετακίνησης με ποδήλατο καθηγητών και μαθητών.

Επιπλέον, ασφαλή, άνετη και ευχάριστη ποδηλατική μετακίνηση. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «δεν χρειάζονται κοστοβόρες κατασκευές, αρκεί να αφαιρεθεί λίγος χώρος από τα αυτοκίνητα. Θα πρέπει να διατρέχουν ολόκληρες τις πόλεις, περνώντας από τους πιο σημαντικούς προορισμούς (κεντρικά σημεία, σχολεία, κλπ).

Πρέπει επιτέλους να υιοθετηθεί και στη χώρα μας μια ουσιαστική πολιτική για τη βιώσιμη κινητικότητα στις πόλεις. Το ποδήλατο μπορεί να δώσει τη λύση σε αμέτρητα προβλήματα που μαστίζουν την καθημερινότητα. Επιπλέον μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα στο μέτωπο του περιβάλλοντος και της οικονομίας».

Η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στηρίζει την Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (4-10 Μαΐου 2015) που φέτος είναι αφιερωμένη στα Παιδιά.

Οι άλλες πόλεις που συμμετέχουν είναι η Αθήνα, το Αργος, η Δράμα, η Ζαχάρω, η Ηγουμενίτσα, το Ηράκλειο, η Θάσος, η Ιεράπετρα, τα Ιωάννινα, η Καλαμάτα, η Κάρυστος, η Κέρκυρα, η Κοζάνη, η Κομοτηνή, η Κως, η Λαμία, η Λάρισα, το Μεσολόγγι, η Μυτιλήνη, ο Μώλος, η Πρέβεζα, το Ρέθυμνο, η Σκύρος, η Σπάρτη, τα Τρίκαλα, η Φλώρινα, η Χαλκίδα και τα Χανιά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου